Česká appka Zvednout to? umí nově blokovat otravné telefonáty a hlásit podezřelé kontakty

Filip HouskaFilip Houska

zvednoutto
0Zobrazit komentáře

Česká mobilní aplikace Zvednout to? od vývojářského dua Igor Kulman – Jan Čislinský, která si zakládá na rozpoznávání podezřelých čísel (telemarketing, podvodné kontakty a jiné „obtěžující“ hovory), prošla vcelku důležitou aktualizací. Nová verze 2.0 totiž uživatelům nabízí mnohem jednodušší způsob, jak se s takovými telefonáty úspěšně vypořádat.

Do rozhraní aplikace byly v rámci aktualizace přidány dvě nové funkce: automatické blokování nevyžádaných hovorů a rychlejší hlášení podezřelých čísel. Funkce automatické blokace funguje tak, že si uživatel v nastavení aplikace vybere kategorie obtěžujících kontaktů, které se mu následně nedovolají. Poté je tedy pochopitelně neuvidí ani na uzamčené obrazovce či v historii zmeškaných hovorů.

spotifyxwaze

Přečtěte si takéŘidiči nyní mohou ovládat svou hudbu ze Spotify přímo z rozhraní navigace WazeŘidiči nyní mohou ovládat svou hudbu ze Spotify přímo z rozhraní navigace Waze

Blokovat lze negativní (červený puntík) nebo neutrální (prázdný puntík) čísla, a to jak z celkové databáze, tak ze seznamu, který si může sestavit sám uživatel. Tento doplněk je však dostupný pouze v PRO verzi za jednorázový poplatek ve výši 0,99 eur.

zvednoutto_3

Podělte se s ostatními

Další funkce se pojí se zmíněným seznamem kontaktů, které jsou sestaveny uživatelem. Nově je totiž možné hlášení otravných telefonátů rovnou ze seznamu/historie uložených kontaktů, respektive přijatých/nepřijatých čísel, pouhým sdílením v rozhraní telefonu, kde uživatel může vytvořit jistý „profil“ konkrétního čísla, který následně usnadní orientaci ostatním uživatelům.

zvednoutto_2

Koncept celé aplikace je v Česku poměrně oblíbený – například od prosince minulého roku, kdy Zvednout to? vstoupila na App Store, se počet nahlášených čísel téměř ztrojnásobil, což vypovídá o tom, že ji lidé využívají a snaží se tak zjednodušovat život i ostatním. Nová aktualizace je ovšem momentálně dostupná pouze pro ČR, na Slovensku by se měla objevit ke konci týdne.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym