Skype prošel kompletním redesignem a v mnoha směrech se podobá Snapchatu

Filip HouskaFilip Houska

skype
0Zobrazit komentáře

Skype byl před několika lety synonymem pro internetovou komunikaci. Tento trend však začal pomalu ustupovat a zásluhu na tom mají především služby jako Facebook Messenger, WhatsApp a řada dalších, které uživatelům nabízejí pohodlnější cestu k online konverzacím. Microsoft se nicméně svého komunikačního koně, kterého v roce 2011 za 8,5 miliard dolarů koupil, nevzdává a ohlásil kompletní přestavbu celého uživatelského rozhraní, které se jistým způsobem podobá Snapchatu.

Celý tento krok Microsoft označuje jako „novou generaci Skypu“, s čímž se dá souhlasit – nezůstal kámen na kameni a aplikace vypadá zcela odlišně. Vyjma designu, který přichází v čistší, plošší a barevnější podobě, je důležitou položkou nová funkce, kterou si již od Snapchatu „vypůjčily“ i ostatní služby v čele s Facebookem. Pochopitelně se jedná o populární stories, jež přicházejí i do nového Skypu pod označením Highlights.

pokemongo_feat-1500×844

Přečtěte si takéTvůrci Pokémon Go vydělali díky sponzorům stovky milionů dolarů a chystají novou hruTvůrci Pokémon Go vydělali díky sponzorům stovky milionů dolarů a chystají novou hru

Nové přestavbě se prakticky nedá nic moc vytknout (vše záleží na preferencích uživatele), ale právě krátká videa se 24hodinovou expirací mnoha lidem ke Skypu nesedí. Poté, co je představil Snapchat, tak se inženýrům z Facebooku zalíbila natolik, že je implementovali nejen do Messengeru a WhatsAppu, ale také do aplikace Facebook. A nyní něco podobného ukazuje i Microsoft se Skypem.

https://www.youtube.com/watch?v=RU9w41tPXyc

Klasické funkce, ale s mírnou obměnou

Highlights jsou však trochu odlišné. Videa nemizí po 24 hodinách, ale po 7 dnech a nejsou nativně určena pro všechny kontakty na Skypu, ale jen pro vybranou komunitu, která jistým způsobem sleduje tuto sekci. Nicméně princip je stejný – natočení videa, přidání nálepek, emoji a vyslání do světa.

Tento klon stories od Snapchatu pochopitelně není jedinou zásadní či zajímavou funkcí, kterou nový Skype disponuje. Microsoft vsadil na rostoucí popularitu umělé inteligence, kterou přidal do rozhraní v podobě chytrých chatbotů a různých přídavků. Uživatel má nově možnost si prostřednictvím Skypu zarezervovat například vstupenky na vybranou akci nebo využívat nově vybudované architektury pro skupinové konverzace.

Předělaný Skype bude primárně určen pro zařízení s iOS či Android. Zatím je možné si tuto novinku stáhnout pouze z Google Play, nicméně brzy by se měla objevit i na App Storu. Později se ukáže i na Windows a Macu.

https://www.youtube.com/watch?list=PLaLRbjVhH6kJyDzo1_aFwpumdgsQaHsol&v=qItfRVJFljM

Foto: Skype Blogs

Diskuze (0)

Novinka

Anonym