SoundCloud po velkých problémech získává rekordní investici ve výši 169 milionů dolarů a mění CEO

Michal PtáčekMichal Ptáček

soundcloud_berlin_nove_2
0Zobrazit komentáře

Před zhruba měsícem jsme vás informovali o velkých problémech populární hudební platformy SoundCloud, která kvůli finančním problémům byla nucena náhle propustit 40 % zaměstnanců a zavřít kanceláře v San Franciscu a Londýně.

Spoustu lidí na základě této informace a také faktu, že SoundCloud je dlouhodobě ztrátový ( v roce 2015 například SoundCloud vykázal ztrátu 58,1 milionů dolarů) vyřknula nad službou v podstatě ortel smrti a internet se začal zároveň plnit aplikacemi slibujícími export hudební knihovny, kterou uživatelé za dlouhá léta na SoundCloudu nasbírali, tak aby si mohli alespoň nějakým způsobem uchovat svá data.

marie

Přečtěte si takéCEO Slevomatu Marie Chytilová: Chci, aby se k nám zákazník vracel jako na FacebookCEO Slevomatu Marie Chytilová: Chci, aby se k nám zákazník vracel jako na Facebook

Nyní, dle aktuálních informací, které na svém blogu zveřejnil sám zakladatel SoundCloudu, Alex Ljung, to však vypadá, že SoundCloudu se finanční problémy alespoň na nějakou dobu podařilo vyřešit. Ne však změnou business modelu, který by vystřelil službu do černých čísel, nýbrž další, v případě SoundCloudu rekordní investicí ve výši 169,5 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 3,7 miliardy Kč, kterou tvůrci získali od dvojice investičních společností The Raine Group a Temasek.

Souběžně s tím pak proběhnou velké změny ve vedení. Jelikož právě zakladatel SoundCloudu Alex Ljung opouští pozici CEO, kde ho nahradí Kerry Trainor, který v minulosti působil jako CEO videoplatformy Vimeo.

sound

Diskuze (0)

Novinka

Anonym