Alza.cz by měla letos dle všeho překonat obrat 20 miliard korun

alza-cz_vydej-2
0Zobrazit komentáře

V lednu jsme informovali o tom, že loňské tržby největšího českého eshopu Alza.cz překonaly 17 miliard korun bez DPH, konkrétně pak 17,4 miliard, což znamenalo zhruba 22% nárůst oproti předcházejícímu roku. Nyní to vypadá, že tento rok Alza vyroste podobně rychlým tempem a překoná obrat 20-21 miliard korun.

Napovídá tomu tisková zpráva z konce listopadu, která informuje o tom, že Alza za posledních 365 dní vytvořila obrat 20 miliard korun, s 43% růstem prodejů na „prodejní svátek“ Black Friday oproti loňsku, při kterém si zákazníci koupili kolem 1,1 milionu kusů zboží a vytvořili tak obrat přes 200 milionů korun. Nyní se Alza připravuje na vánoční šílenství, které ukáže nakolik se předpovědi vyplní.

prusa

Přečtěte si takéJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než designJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než design

Minulý rok totiž Alza jen mezi 8. a 15. prosincem utržila přes 1 miliardu korun, což by znamenalo, že finální číslo za celý rok 2017 překročí s největší pravděpodobností zmíněných 21 miliard. V nejsilnější dny navštíví eshop zhruba 1,5 milionu lidí denně, kteří mají možnost prohlížet mezi 123 tisíci unikátními produkty.

alza

Centrála Alzy v pražských Holešovicích.

Na skladě má momentálně eshop přibližně 5 milionů kusů zboží, které má částečně na pobočkách a částečně v distribučních centrech. V největší špičce pak Alza odbaví zhruba 100 tisíc objednávek denně.

Foto: Alza.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym