Startupy, které prošly českým akcelerátorem StartupYard, získaly loni v investicích přes 2 miliony eur

startupyard2016-4235

Ředitel StartupYardu, Cedric Maloux

0Zobrazit komentáře

Pro pražský akcelerátor StartupYard byl loňský rok pravděpodobně vůbec nejúspěšnější za celou jeho existenci. Během minulého roku na svůj další rozvoj získal 26 milionů korun prostřednictvím crowdfunding kampaně na serveru Fundlift.cz, oznámil ve svém programu celkem 160 přihlášených startupů, z nichž 7 českých postoupilo do samotného programu a nyní hlásí další zajímavá čísla.

Konkrétně 10 startupům z loňského roku a předcházejích let se podařilo získat investici pro své další směřování. Deset firem si tak rozdělilo částku 2,2 milionů eur, tedy asi 56 milionů korun v investičních řádech mezi 900 tisíci až 19,5 miliony korun.

assange

Přečtěte si takéZakladatel WikiLeaks Julian Assange se kvůli ochraně před vydáním stal ekvádorským občanemZakladatel WikiLeaks Julian Assange se kvůli ochraně před vydáním stal ekvádorským občanem

StartupYard momentálně sbírá přihlášky do svého posledního kola, které má uzavřít výběr koncem ledna a v březnu pak odstartovat samotný tříměsíční program, ve kterém každý startup získá finanční podporu ve výši 30 tisíc eur. Očekává se, že by pro další kolo mohlo přihlášky zaslat více než 200 startupů z Česka i dalších koutů Evropy.

startupyard_1

Investice mezi českými startupy pak získal ClaimAir, Rossum, SatisMeter, Cryptelo, Budgetbakers, Vize nebo Neuron Soundware. Mezi zahraničními účastníky StartupYardu to byl Gjirafa, Chatler či Ouibring.

Foto: StartupYard

Diskuze (0)

Novinka

Anonym