Disney ukázalo výstavbu zábavního komplexu ve stylu Star Wars, do kterého investuje až dvě miliardy dolarů

Filip HouskaFilip Houska

22C29668-677A-4C26-AA27-80BA42DF6D85
0Zobrazit komentáře

Americký mediální a zábavní gigant Disney ukázal první dronové záběry z výstavby jednoho ze dvou tematických parků ve stylu Star Wars, jejichž koncepci odhalil CEO Disney Bob Iger v roce 2015. I když se komplex, který má být otevřen příští rok, zatím staví, již nyní je možné dedukovat, jaké atrakce bude nabízet.

Aktuální video zachycuje pohled na kalifornský tematický park, který bude s rozlohou 56,7 tisíc metrů čtverečních součástí Disneylandu v Anaheimu. V něm se návštěvníci mohou těšit na atrakce v podobě simulovaného letu lodi Millennium Falcon, bitev mezi Prvním řádem a Odbojem nebo interakce s R2-D2, C-3PO a dalšími ikonickými postavami.

chuchel

Přečtěte si takéNová hra od českých Amanita Design je mezi nejprodávanějšími na platformách Steam a GOGNová hra od českých Amanita Design je mezi nejprodávanějšími na platformách Steam a GOG

Vedle chystaných atrakcí bude park, který má reflektovat podobu planety Batuu, napodobovat komplexní svět Star Wars jako takový. Lze tak počítat s převleky personálu a zaměstnanců parku, kultovní podniky jako Kantínu z Nové naděje nebo přesné kopie jednotlivých staveb a scenérií.

I když byly zveřejněny záběry pouze z kalifornské „pobočky“, další část tohoto komplexu se staví i na Floridě, respektive v parku Walt Disney World v Orlandu. Tam se očekává podobná struktura, avšak s tím rozdílem, že součástí má být i ubytování. Přesněji hotel v kosmické lodi s výhledem do vesmíru, kde se budou o obsluhu starat postavy jako Chewbacca, R2-D2 a mnoho dalších.

RH5_4678

Oba parky, do kterých má Disney investovat až dvě miliardy dolarů (cca 41,4 miliardy korun), se mají otevřít v průběhu příštího roku. Bližší detaily zatím nebyly zveřejněny, nicméně fanoušci této kultovní vesmírné ságy mají alespoň možnost podívat se na koncepční záběry, jak budou chystané parky asi vypadat.

Foto: Disney Parks Blog

Diskuze (0)

Novinka

Anonym