Atari zahájilo předprodej své dlouho očekávané konzole Atari VCS

Filip HouskaFilip Houska

6B9DEDD9-7583-425E-B907-BCA450049B88

Atari VCS

0Zobrazit komentáře

Atari se oficiálně vrací na herní scénu. Ikonická vývojářská společnost, která v 70. letech minulého století se svými konzolemi prakticky dominovala videohernímu trhu, po několika měsících od představení začala předprodávat svůj dlouho očekávaný herní systém Atari VCS. Dostupný je exkluzivně na crowdfundingové platformě Indiegogo, kde za přibližně 24 hodin stihl vybrat téměř 2 miliony dolarů.

Nová herní konzole, která vzhledově vychází ze zařízení Atari 2600 Video Computer System z roku 1977, je nabízena ve dvou limitovaných variantách. Levnější verze Atari VCS™ Onyx stojí aktuálně 199 dolarů (cca 4 400 Kč) a sběratelská edice Atari VCS™ Collector’s Edition s motivem dřeva na přední části, která je v balíčku s joystickem, přijde na 299 dolarů (cca 6 600 Kč).

Atari zvlášt prodává i gamepady (49 dolarů) a joysticky (29 dolarů) a jak je u crowdfundingových portálů zvykem, k dispozici je několik různých balíčků.

kingdomcome

Přečtěte si takéČeská hra Kingdom Come: Deliverance bude ještě letos doplněna o několik nových herních příběhůČeská hra Kingdom Come: Deliverance bude ještě letos doplněna o několik nových herních příběhů

Atari slibuje doručení této konzole, ve které je předinstalována herní kolekce Vault s tradičními tituly jako Asteroids, Centipede, Breakout, Gravitar a desítkami dalších, v polovině příštího roku. Objednat ji bude možné i do Česka s poštovným ve výši 25 dolarů.

atari

Co se týče hardwarové výbavy, Atari VCS nabízí poměrně slušné komponenty a parametry. Pod tělem tepe speciální procesor od AMD, jenž dokáže rozjet specifickou variantu operačního systému Linux umožňující podporu klasických „Atari her“ a vybraných, ne tolik náročných počítačových titulů.

Po stránce rozlišení zvládne zobrazit formát 4K HDR včetně možnosti 60 fps. Nechybí ani zabudovaný Wi-Fi modul, díky kterému bude možné hrát i s více hráči po internetu, Bluetooth 5, USB 3 a rozšířitelné úložiště. Atari VCS mimo jiné dovoluje připojení externích herních ovladačů, myší, klávesnic nebo webkamer právě pomocí vestavěného USB portu.

Foto: Atari

Diskuze (0)

Novinka

Anonym