Jedenáctý ročník startupové soutěže Vodafone Nápad roku se blíží

Michal PtáčekMichal Ptáček

Už jen 5 dní zbývá do odeslání přihlášek do jedenáctého ročníku tradiční startupové soutěže Vodafone Nápad roku . Ta se zaměřuje na všechny mladé, nadějné podnikatele pracující na vlastním projektu, kterým v tomto roce nabídne například možnost získat investici ve výši až 20 milionů Kč nebo pobyt v technologickém centru Huawei v Číně.

Do ročníku 2018 pak soutěž, kterou si v minulosti prošel například startup Neuron Soundware tvořící technologii umělé inteligence, která rozumí zvukům, výrobce dronů pro rozšířenou realitu Drone n Base (tvůrci na fotce nahoře) a nebo platforma pro tvorbu komisků Nanits Chronicles, chystá spoustu novinek. Tou první je ohlášení nových hlavních partnerů, kterými se stávají VISA a právě výrobce mobilních zařízení Huawei.

vodafone3

Vítěz loňského ročníku: Drone n Base

Na spolupráci s VISOU naváže nově vytvořená kategorie FinTech Startup Roku, která ocení nejnadějnější startup působící ve finančním/bankovním sektoru a kategorie Huawei Startup roku, která se naopak zaměří na projekt s největším potenciálem růstu.

„Odvětví financí prochází díky digitalizaci a uvolňování bariér obrovskou proměnou, která se promítne do každodenních životů nás všech. Visa v tomto směru již delší dobu aktivně spolupracuje s evropskými startupy a propojuje je s finančními institucemi, které hledají nové příležitosti, ekosystémy a business modely.“ říká Marcel Gajdoš, Country Manager ČR & SK ve společnosti Visa

Pro nejlepší finálové projekty jsou pak připraveny tyto ceny:

  • finanční odměna pro vítěze soutěže ve výši 300 tisíc korun
  • šance na investici až 20 milionů korun bez ohledu na výsledné umístění
  • placený pobyt pro 3 projekty v technologickém centru Huawei v Číně včetně setkání s potenciálními partnery z daného oboru
  • kredity na služby Amazon Web Services v hodnotě 200 tisíc dolarů
  • stánek, ubytování a lístky na konferenci TechCrunch Berlín
  • doprava, ubytování a lístek na konferenci TOA v Berlíně
  • rozšířený Mentoring Day pro finalisty a konzultace zkušených podnikatelů a investorů
  • zviditelnění projektu mezi potenciálními zákazníky a partnery
  • věcné ceny v hodnotě 4,5 milionu korun
vodafone

Loňský ročník

Projekty a startupy, které se chtějí jedenáctého ročníku soutěže zúčastnit, mají možnost posílat přihlášky do 12. května. Ty následně ohodnotí porota složená z českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií a ty nejzajímavější posune do finálového kola, které proběhne 6. června.

„Jen v loňském roce se zúčastnilo rekordních 197 projektů a za deset uplynulých ročníků jich bylo celkem 1438. Výše přímých investic do oceněných firem překročila hranici 120 milionů korun. To je o to působivější, že jde zpravidla o dosud neobjevené začínající projekty a mladé týmy,“ říká Martin Kešner, zakladatel soutěže Vodafone Nápad roku.

Přihlášky můžete posílat zde.