Startup Saturo vstupuje na český trh s měsíčním předplatným alternativní stravy v nápoji

Filip HouskaFilip Houska

saturofounder

Zakladatelé startupu Saturo v čele s Hannesem Feistenauerem

0Zobrazit komentáře

Na český trh přichází nový hráč v oblasti alternativní stravy v lahvích. Konkrétně rakouský startup Saturo, který vyrábí a prodává stejnojmenný nápoj sloužící jako plnohodnotná náhrada běžného jídla. České zákazníky chce vedle snadné a takřka okamžité přípravy zaujmout zejména svými čtyřmi příchutěmi a složením bez konzervantů, umělých aromat a lepku.

Co se týče živin, které nápoje od Satura nabízí, hlavními složkami jsou bílkoviny, sacharidy, tuky, vláknina, vitamíny a minerály. Startup uvádí, že půllitrové balení s obsahem 500 kcal má tělu dodat až čtvrtinu denní dávky všech makro a mikro živin. Nápoje jsou zároveň nabízeny rovnou ve čtyřech příchutích – vanilka, čokoláda, banán (letní edice) a takzvaný Original.

revolutvault

Přečtěte si takéFintech startup Revolut oficiálně vstoupil do Česka. Do konce roku tu chce mít 100 tisíc uživatelůFintech startup Revolut oficiálně vstoupil do Česka. Do konce roku tu chce mít 100 tisíc uživatelů

Saturo má sloužit zejména jako rychlá a vyvážená náhrada svačiny, potažmo snídaně, oběda nebo večeře. Vzhledem k nenáročné přípravě, která spočívá pouze v protřepání lahve, má tak být ideální volbou především pro lidi, jež kvůli svému vytížení nemají možnost připravit si normální jídlo.

saturo

Na tuzemském trhu si Saturo za jeden drink o objemu 330 ml účtuje přibližně 60 korun v závislosti na konkrétní příchuti. Nákup jednoho nápoje však (zatím) není možný – minimální objednávka z e-shopu je aktuálně 16 lahví. Ta se dá sjednat buď jako jednorázová, nebo jako měsíční předplatné, které vychází cenově o 10 % lépe. Například měsíční předplatné 16 lahví nejlevnější varianty Original stojí cca 840 Kč, tedy o přibližně 120 Kč méně než při jednorázovém nákupu.

Možná je také objednávka takzvaného testovacího balíčku pro vyzkoušení před „ostrým“ startem. Ten vychází na 2 055 Kč a nabízí 8 lahví (330 ml) od každé příchutě včetně možnosti si nechat zaslat originální tričko s logem Satura.

CBE4011E-70A2-485E-BBD1-B67DD0A7341C

Konkurence nápoji MANA

Pokud se zmíní alternativní strava v podobě nápojů, většině lidí v Česku se pravděpodobně vybaví MANA od startupu Heaven Labs zakladatele Jakuba Krejčíka. Ten již několik let nabízí jak prášek (včetně oleje), ze kterého se nápoj umíchá, tak i hotový drink, který nabízí nejen na svém e-shopu, ale také na Alze nebo v trafikách Relay.

mana-drink-box

I když je MANA ve složení mírně odlišná, prakticky se jedná o totožný produkt jako Saturo. Zákazníci se tak mohou rozmýšlet zejména na základě nabízených příchutí a ceny. V obou ohledech aktuálně vede Saturo, které nabízí čtyři příchutě (MANA pouze jednu univerzální) a jeho cena je na jednu lahev o přibližně 6 korun nižší. Co se týče výsledné chuti, na které záleží nejvíce, je to pochopitelně velmi subjektivní a každý zákazník si najde to své.

Jakub Krejcik3

Tvůrce nápoje MANA Jakub Krejčík

Diskuze (0)

Novinka

Anonym