Netflix nově umožňuje platbu v českých korunách a přidává další filmy s českými titulky

netflixto
0Zobrazit komentáře

Streamingový obr Netflix, který je hlavním konkurentem služeb jako HBO Go, Hulu či Amazon Prime Video, se mimo dalších evropských trhů naplno chystá rozšiřovat i v Česku. Na tuzemském trhu sice funguje přes 2 roky, ale jen s omezenou nabídkou filmů a seriálů, navíc většinou bez české lokalizace titulků, a také s měsíčním předplatným, které se platí v eurech.

To by mělo být po poslední aktualizaci minulostí, jelikož Netflix nově umožňuje platbu měsíčního předplatného v českých korunách, s čímž souvisí i nový ceník. Za nejlevnější plán Basic uživatelé zaplatí 199 korun měsíčně, za plán Standard, který se liší HD kvalitou a dvěma zařízeními současně, pak 259 korun měsíčně, a nakonec 319 korun za Premium, které nabízí Ultra HD kvalitu a až čtyři současná zařízení.

netflixcz

Nový ceník tuzemského Netflixu v českých korunách

Pokud bychom tak brali rozdíl mezi ceníkem v českých korunách a původních eurech, je nově Netflix v Česku mírně levnější. Problémem tuzemských uživatelů je dlouhodobě také samotný obsah, který je obecně pro evropský trh relativně limitován, pro české uživatele pak navíc ještě tím, že nabízí jen minimum obsahu s českými titulky.

mapoticteam

Přečtěte si takéČeský mapový startup Mapotic získává investici ve výši 10 milionů korun od P&J CapitalČeský mapový startup Mapotic získává investici ve výši 10 milionů korun od P&J Capital

V rámci toho, že Netflix přidal do nabídky bezmála 25 nových filmů, se mezi nimi objevily i další tituly s českými titulky. Přesněji se jedná například o filmy Funny Girl (1968), trilogie Mumie a Král Škorpion z roku 2002, Stealth: Přísně tajná mise (2005), Sedm let v Tibetu (1997), Blázni ve vězení (1980) a Maximální riziko (1996), jak zmiňuje server Rozhlas.cz. Zdá se tak, že české uživatele v následujících měsících čekají i další zásadní novinky.

cztitulky

Jeden z filmů s českými titulky na Netflixu – „7 let v Tibetu“

Pro nové předplatitele je novinkou také fakt, že se Netflix snaží postupně obcházet App Store na iOS a umožňovat svým uživatelům platbu přímo na mobilní verzi Netfixu, díky čemuž může streamingový gigant držet dlouhodobě ceny v rozumné relaci. Apple si totiž z každé měsíční transakce bere celých 15 procent, což je dle Netflixu dlouhodobě neudržitelné. Podobným směrem šly i další služby, jako například Spotify, které je přes App Store dražší, než přímo na svém webu či v desktopové aplikaci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym