Legendární hra Diablo míří na mobily s podtitulem Immortal. Hráči jsou ovšem znechuceni

diabloimmortal
0Zobrazit komentáře

Jako již tradičně každý rok se během včerejšího dne v kalifornském Anaheimu otevřely brány všem fanouškům herní společnosti Blizzard Entertainment, jejich her a obecně žánru RPG. Byla totiž zahájena herní konference BlizzCon, na které se mimo jiné představovaly také nové tituly, jež jedna z nejúpěšnějších herních firem na tomto poli v nejbližší době chystá.

Zlom přišel v okamžiku, kdy fanoušci očekávali zcela nový díl dnes již legendární hry Diablo, který je pochopitelně standardně na PC platformě, ale místo toho jim bylo představeno Diablo: Immortal, které bude místo klasických počítačů pouze na mobilních zařízeních. Jde tak o vůbec první mobilní hru v celé sérii, což ukazuje na jasný trend, i když se již dříve hráčům nelíbilo, že se třetí díl Diabla rozšířil také na herní konzole.

Diablo: Immortal bude tradiční akční RPG, které se má dle Blizzardu soustředit převážně na samotnou hratelnost, tedy vyvážené souboje, úkoly a také propracovaný příběh a postavy. Hra by měla být zasazena do událostí mezi druhým a třetím dílem, ve kterých se mezi postavami objeví například Tyrael či Malthael.

Blizzard na BlizzConu představil jak úvodní trailer, tak několik sekvencí přímo ze hry. Hra by měla být k dispozici na iOS a také na Androidu, což by mělo společně s předchozím dílem Diablo 3 pokrýt prakticky všechny zásadní platformy. Diablo 3 totiž vyšlo v roce 2012 na PC, o rok později na konzole Playstation 3 a Xbox 360, o další rok později na PlayStation 4 a Xbox One a nedávno také na přenosnou herní konzoli Nintendo Switch.

Proč taková vlna nevole ze strany fanoušků

I když se zdá, že hra na první pohled vypadá pěkně a bezesporu půjde o další z úspěšných titulů firmy, velké množství hráčů je jednoznačně proti. Ostatně krátce po vydání úvodního traileru na YouTube mělo video zhruba milion zhlédnutí, ale téměř 260 tisíc dislike reakcí. Dle nich vypadalo představení mobilní hry z této série trochu jako pozdní aprílový vtípek.

immortalm

Zdá se totiž, že podobné RPG hry jednoduše nemají mezi zarytými fanoušky klasického počítačového světa své místo, především kvůli omezení v ovladatelnosti. Blizzard nicméně na základě těchto reakcí veřejnost ubezpečil, že není mobilní Diablo zdaleka jedinou hrou v sérii, na které studio pracuje, což by mohlo značit další chystaný díl na PC a konzole. Potvrzeno to ovšem zatím není.

czechitas-m1

Přečtěte si takéNeziskovka Czechitas, která učí české ženy programovat, získala 5,5 milionu korun od GoogluNeziskovka Czechitas, která učí české ženy programovat, získala 5,5 milionu korun od Googlu

Čím si ovšem spravila firma reputaci, je remasterovaná edice klasického třetího dílu strategické hry Warcraft s titulem Warcraft III: Reforged. Jde o jednu z nejúspěšnějších strategických her historie, která zasadila trend budoucím titulům a také samostatné kategorii v profesionální herní lize eSport. Nyní si budou moci hráči vychutnat stejnou atmosféru, ale v 4K rozlišení.

w3reforged

Warcraft III: Reforged

Hru si lze již nyní objednat za cenu 29,99 dolaru, respektive necelých 680 korun, s tím, že datum vydání ještě nebylo oficiálně oznámeno, ale bude to rozhodně dříve než 31. prosince příštího roku, jak uvádí oficiální web.

Foto: Blizzard Entertainment

Diskuze (0)

Novinka

Anonym