Ledger představil kryptoměnovou peněženku Nano X, která je nově propojena s mobilní aplikací

nanox
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejznámnějších výrobců kryptoměnových peněženek, které slouží pro jejich bezpečnou úschovu prostřednictvím zabezpečené hardwarové klíčenky a speciálního šifrování, Ledger, vydal aktualizovanou verzi své peněženky s názvem Nano X. Inovovaná kryptoměnová peněženka je nově díky Bluetooth propojena s mobilní aplikací, odkud lze řídit jednotlivé přenosy kryptoměn.

Samotná hardwarová peněženka poté slouží jako vysoký stupeň zabezpečení, který lze navíc využívat i kompletně bez internetového připojení. Na první pohled je USB zařízení podobné své předchozí verzi Nano S, jež umožňuje uživatelům autorizaci transakcí zadáním vybraného PIN kódu, ale liší se především bezdrátovým připojením. To mezi komunitou vyvolalo výraznou diskuzi, jelikož cokoliv, co se přenáší vzduchem, může teoreticky vést k možnému zneužití dat.

Ledger ovšem své zákazníky ubezpečuje, že Nano X komunikuje pouze s patričnou mobilní aplikací a data není možné tímto způsobem zneužít. Zařízení je aktuálně dostupné k předobjednávkám za cenu 119 dolarů, respektive 2 660 korun, s doručením zdarma v průběhu března letošního roku. Samotná aplikace by se měla objevit na iOS i Androidu již koncem ledna.

nanoxtop

Podpora množství kryptoměn, kterých je aktuálně více než 1 100, i funkcí by měla být totožná s předchozí verzí Nano S, nejzásadnější změnou je tak o něco větší displej a mobilní aplikace s podporou Bluetooth. V ní si lze přehledně spravovat portfolio kryptoměn, jednotlivé účty a přijímat a odesílat transakce, samozřejmě s autorizací přes klíčenku Ledger.

tatiana Nemna1

Přečtěte si takéMladá umělkyně založila v Česku první online školu letteringu a kaligrafie. Výuka probíhá i na iPaduMladá umělkyně založila v Česku první online školu letteringu a kaligrafie. Výuka probíhá i na iPadu

Většina funkcí vychází z desktopové aplikace, která již funguje delší dobu. O tom, že je podobné zabezpečení populární, svědčí fakt, že Ledger prodal již přes 1,5 milionu kusů Nano S. Značnou limitací předchozí verze bylo ovšem uchování pouze 18 různých kryptoměn najednou, nová verze jich podporuje až 100. Koupit si lze navíc i několik kusů a tím ještě více rozšířit zabezpečení.

ledgerapp

Aplikace pro správu transakcí a portfolia v Ledger Nano

Diskuze (0)

Novinka

Anonym