Elon Musk ukázal první fotografii dalšího modelu Tesly. Jde o futuristickou podobu pick-upu

teslapickupt
0Zobrazit komentáře

Je tomu pouhý den od dalšího zásadního milníku kalifornské automobilky Tesla, při kterém odhalila podobu svého nejnovějšího elektromobilu s označením Model Y, a už se na světlo světa dostávají další novinky. Zatímco Model Y se u veřejnosti setkal s vlnou kritiky za to, že nepřináší příliš mnoho inovací a jde víceméně pouze o spojení SUV Modelu X a Modelu 3, poslední obrázek konceptu, který sdílel šéf automobilky Elon Musk, vyvolal vlnu zvědavosti.

Na vizuálu, který Musk sdílel na svém twitterovém účtu, se nachází první oficiální koncept elektrického pick-upu Tesly, který se má zařadit vedle dalších novinek jako je kamion Tesla Semi nebo aktualizovaná verze sportovního Roadsteru. Na první pohled není zcela jasné, co na obrázku vidíme – může to být zadní část se zakrytou korbou, stejně jako to může být přední část pick-upu s obrovským nákladovým prostorem.

Sám Musk k vizuálu doplnil, že se jedná o futuristický koncept ve stylu kyberpunku. Zároveň dodává, že na konci včerejšího představení Modelu Y hrála v pozadí hudba z kultovního filmu Blade Runner, která měla naznačit další možné koncepty, na obrazovce při prezentaci novinářům dokonce měl vizuál na moment probliknout. Podrobnější informace a odhalení detailnější verze by mělo proběhnout ještě ke konci letošního roku.

Pick-up má disponovat až šesti místy pro sezení, na jedno nabití ujet 650 až 800 kilometrů a být schopen utáhnout až 136 tun zátěže. Pro spoustu lidí může být dle Muska koncept nového pick-upu až příliš futuristický oproti tomu, co běžně vídáme na silnicích. Nutno dodat, že Tesla již mnohokrát odhalení nových produktů odsunula a své plány musela s ohledem na stabilnější produkci změnit, takže vše může být ještě jinak.

Mezi dalšími modely je navíc stále elektrický kamion Semi a také supersport Roadster, které mají do produkce vstoupit zhruba ve stejnou dobu. Tedy pravděpodobně v druhé polovině roku 2020 nebo v průběhu roku 2021.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym