Investiční skupina Miton znovu úřaduje. Vkládá 10 milionů korun do českého realitního startupu Reas

reas_found

Michal Makoš a Hynek Husník, spoluzakladatelé Reas.cz

0Zobrazit komentáře

Funguje teprve rok, ale už se přes ní prodaly nemovitosti za stovky milionů korun. Řeč je o realitní platformě Reas, která doporučuje vlastníkům nemovitostí ty nejlepší makléře z okolí k výhodnému prodeji. A nyní Reas na další expanzi získává investici ve výši 10 milionů korun od tuzemského investičního fondu Miton, který vede z pozice CEO David Špinar.

Za platformou Reas stojí dvojice zakladatelů Michal Makoš a Hynek Husník (na úvodní fotce zleva), která na projektu začala postupně pracovat zhruba před dvěma a půl lety. Největší výhodou Reasu má být především fakt, že jsou nejlepší makléři vybíraní bez ohledu na specifickou realitní kancelář a jsou před samotným vstupem na platformu podrobně ověřováni.

Kromě analýzy inzerátů a všech dostupných dat napříč realitními agenturami makléře také několik měsíců osobně testujeme, než s nimi vůbec zahájíme spolupráci. Nechceme, aby na neprůhlednosti realitního trhu tratili obyčejní lidé, pro které je prodej nemovitosti obvykle zásadním životním krokem,“ říká k výhodám platformy její spoluzakladatel a šéf Michal Makoš.

reas_t

Tým stojící za platformou Reas

Spojení s nejlepšími makléři na trhu a jejich ověřování ale samozřejmě není jedinou službou, kterou startup nabízí. Jednotlivé nemovitosti si lze ještě před zahájením prodeje nechat bezplatně ocenit, a to na základě lokality a ověření několika málo informací. Reas k tomu navíc využívá strojového učení na základě historického přehledu prodejních cen. Pro zákazníky jsou pak služby Reas zcela zdarma, poplatky hradí pouze makléři, kteří se rozhodnou do platformy zapojit.

Dle webu Reasu si průměrně makléři po zapojení do jejich takzvaného Premium programu vydělají zhruba o jeden milion korun navíc. V rámci členství pak získají garanci minimálně čtyř seriózních zájemců každý měsíc. Samotné členství pak stojí několik desítek tisíc korun měsíčně v závislosti na lokalitě.

nike

Přečtěte si takéNike chce zabránit nepřesným volbám velikosti bot. Využije k tomu rozšířenou realituNike chce zabránit nepřesným volbám velikosti bot. Využije k tomu rozšířenou realitu

Miton výměnou za desetimilionovou investici získal v Reasu minoritní, blíže nespecifikovaný, podíl. „V Mitonu nás zajímají projekty, které díky technologiím zlepšují život zákazníkům a nastolují nové pořádky v oblastech, které tradičně nejsou pro lidi příliš přátelské či přehledné. Projekt sledujeme od samotného začátku a tým Reasu odvádí fantastickou práci, proto jsme se rozhodli do Reasu investovat a získat tak menšinový podíl,“ doplňuje k investici CEO Mitonu David Špinar.

spinar

David Špinar, CEO skupiny Miton

V rámci Mitonu je to druhá zásadní investice do startupů spojených s realitami. Loni Miton odkoupil za desítky milionů korun podíl v projektu IdeálníNájemce.cz od Olivera Dlouhého a Jiřího Hlavenky z brněnského startupu Kiwi.com a navýšil tak svůj podíl na 46 procent. I IdeálnímuNájemci se skvěle daří, v loňském roce firma utržila přes 100 milionů korun a plánuje zahraniční expanzi.

Do samotného Reasu pak kromě Mitonu investoval také David Duroň, který dříve působil ve vedení českého Vodafonu a O2TV nebo jako šéf kdysi populárního internetového vyhledávače Atlas.cz, který nyní spadá pod Centrum.cz. Do Reasu vložil neznámou částku.

reasweb

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym