Kultovní Sonic bude spolu s Jimem Carreym svištět i filmovými plátny. Podívejte se na první oficiální trailer

Filip HouskaFilip Houska

sonic

Foto: CinemArt

Filmový Sonic

0Zobrazit komentáře

Je tomu již téměř 28 let, co poprvé spatřil světlo světa Sonic the Hedgehog, ultrarychlý modrý ježek z dílen legendárního japonského studia SEGA. Jeho debut odstartoval na tehdy oblíbené herní konzoli Mega Drive, a to v podobě svižné a dynamicky propracované 2D plošinovky, kde měl Sonic za úkol probíhat jednotlivé úrovně, sbírat zlaté prsteny a vyhýbat se nástrahám.

SEGA tohoto ikonického ježka začala následně tlačit i do jiných herních formátů včetně různých televizních sérií, kde se těšil velké oblibě. Logicky se tak naskýtala otázka, kdy se kultovní Sonic objeví také v celovečerním filmu. Příchod naznačovala už situace v roce 2013, kdy Sony Pictures od Segy koupilo práva na tuto franšízu, ale nakonec z toho nic nebylo.

jim-carrey-sonic

Foto: CinemArt

Jim Carrey v roli Dr. Iva Robotnika ve filmu Sonic the Hedgehog

Práva pak po čtyřech letech odkoupilo filmové studio Paramount Pictures, které mělo o něco důraznější vizi, a právě ta se nyní naplňuje. Sonic na filmová plátna už nyní skutečně míří a láká své fanoušky prvním oficiálním trailerem. Z něj je patrné, jak se Sonic za ty roky vyvinul.

Producentský tým pod vedením Neala H. Moritze, který mimo jiné stál i za sérií Rychle a zběsile či úspěšným seriálem Útěk z vězení, totiž z původního jednoduchého ježka z pixelové grafiky udělal propracovanou postavu s lidskými rysy a pohyby. Způsobem zpracování tak připomíná například moderního Pikachua z chystaného díla Pokémon: Detektiv Pikachu. Zároveň také plynule mluví, a to hlasem amerického herce Bena Schwartze.

avengers-endgame

Přečtěte si takéAvengers: Endgame jako první film historie vydělali miliardu dolarů za první víkend. Zbořili desítky rekordůAvengers: Endgame jako první film historie vydělali miliardu dolarů za první víkend. Zbořili desítky rekordů

Jen na Sonicovi však celý snímek stát nemá. Důležitou roli v něm bude hrát i jeho úhlavní nepřítel, legendární doktor Ivo Robotnik, kterému vdechne život hollywoodská komediální ikona Jim Carrey. I když se zatím nezná přesná zápletka filmu, ví se, že po Sonicovi z konkrétních důvodů půjde celá americká vláda spolu se zmíněným záporákem. Přesnější záměry se pak diváci dozví 9. listopadu letošního roku, kdy je naplánována premiéra v kinech.

Aktualizace (3. 5.): Režisér filmu Jeff Fowler se rozhodl, že vzhledem k silné kritici fanoušků ohledně velmi odlišného vzhledu Sonica od původní předlohy, celou postavičku přepracují. Uvedený trailer tedy nezachycuje Sonica, jak bude na filmových plátnech vypadat. Veřejnost se to dost možná dozví v následujících měsících v nové upoutávce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym