Český Crocodille investuje 35 milionů korun do výroby baget a chystá se do Ruska

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

crocodille
0Zobrazit komentáře

Tuzemská firma Crocodille, která se specializuje zejména na výrobu a prodej balených baget a sendvičů, oznámila, že v letošním roce plánuje významně rozšířit své výrobní prostory v závodě v Žiželicích nad Cidlinou, kde se tepelně zpracovává a dále upravuje maso používané právě do balených baget a dalších výrobků. Firma, za kterou stojí zakladatel Petr Cichoň, počítá s investicí ve výši 35 milionů korun.

Trojnásobné rozšíření výroby umožní Crocodille zvýšit produkci ze současných 70 tun na zhruba 180 tun výrobků za měsíc a naváže na nedávné stejně velké rozšiřování úseku pekárny. Jelikož ale dnes Crocodille exportuje výrobky už do 22 zemí po celém světě, k čemuž ji pomáhá pět distribučních center ve třech zemích, plánuje svou výrobu rozšířit také do Ruska.

„Vlastníme závod nedaleko Moskvy ve městě Taldom, který byl postaven v 70. letech minulého století, kdy sloužil jako průmyslová pekárna. My jsme nyní ve fázi schvalování projektové dokumentace, což může trvat zhruba dva roky. Předběžně však počítáme s investicí 50 milionů korun,“ uvedl Pavel Kittner, ředitel závodu Crocodille.

Firma Crocodille v Česku provozuje také síť restaurací Bageterie Boulevard a před dvěma měsíci otevřel Petr Cichoň novou samoobslužnou pizzerii 360pizza.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym