Trh s kryptoměnami znovu letí vzhůru. Bitcoin dosáhl patnáctiměsíčního maxima

bitcoin
0Zobrazit komentáře

Po kolísavém loňsku i první polovině letošního roku se trh s kryptoměnami znovu probudil a začíná zásadním způsobem růst. Co do tržní kapitalizace nejhodnotnější kryptoměna Bitcoin se za necelý týden z méně než 9 tisíc dolarů posunula až blízko k hranici 11 tisíc (v době psaní článku kolem 10 800 dolarů). Aktuální cena pro bitcoin znamená patnáctiměsíční maximum od doby, kdy v březnu minulého roku kryptoměna kroužila kolem 11 300 dolarů.

Hodnota bitcoinu za jediný měsíc poskočila o celých 13 procent, průměr u ostatních kryptoměn činil kolem 7 procent. Sice je aktuální cena stále daleko k historickému maximu 20 tisíc dolarů, ale i tak to pro celý kryptoměnový trh znamená mnoho. Růst začaly totiž i další menší měny, v čele s Ethereem, Ripple nebo Litecoinem.

Za rostoucí cenou stojí mimo jiné pozitivní situace na trhu, útlum falešných projektů, útoků a jiných podvodů, ale velmi pravděpodobně také chystaná digitální měna Libra od Facebooku.

Právě Facebook pro novou měnu získal množství zajímavých partnerů, kteří budou mít svůj podíl na schvalování transakcí a budou jistým způsobem usměrňovat další vývoj. Mezi nimi například Mastercard, Uber nebo Spotify. O chystaném počinu Facebooku se nicméně po úterním odhalení bližších informací mluví jako o obrovském zklamání a ohýbání principů kryptoměn.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym