Online lékárna Pilulka.cz po 6 letech překročila 1 milion registrovaných zákazníků

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

mkasatop

Foto: Pilulka

Spoluzakladatel Pilulky Martin Kasa

0Zobrazit komentáře

Internetové lékárny jsou podobně jako jiné e-shopy se zbožím, které se ještě nedávno prodávalo především v kamenných obchodech, na neustálém vzestupu. Jedním z předních hráčů tuzemského trhu je Pilulka.cz, za kterou stojí Martin a Petr Kasovi. K šestým narozeninám si nyní nadělili dárek v podobě miliontého registrovaného online zákazníka.

Před šesti lety přijala Pilulka.cz první objednávku, dnes už se u ní registroval 1 milion zákazníků a loňský rok celá skupina Pilulka uzavřela s tržbami ve výši 2 miliard korun. Vedle internetového obchodu se do toho počítají také kamenné lékárny Pilulka, a to jak vlastní, tak franšízové.

V lékárenském e-commerce byznysu nicméně přituhuje. Pilulka.cz jako dosavadní jednička loni v onlinu utržila přes 600 milionů korun a velmi podobnou cifru již loni vygeneroval také e-shop konkurenční lékárny Dr.Max. Pilulka se snaží svůj byznys podporovat například vlastní dopravou, kterou má jako jediná z lékáren, či integrací nových technologií, jako je platba přes Apple Pay v mobilní aplikaci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym