Řidiči kamionů budou více ve formě. Iveco představilo kabinu s vlastním fitness centrem

Michal PtáčekMichal Ptáček

iveco-2

Foto: Iveco

Kompaktní fitness v kamionu od společnosti Iveco

0Zobrazit komentáře

Dlouhodobé sezení za volantem patří minimálně dle lékařů k těm nejméně zdravým způsobům, jak trávit čas. Proto se při dlouhých jízdách, ale i běžném sezení obecně doporučuje dělat krátké pauzy na procházku, v ideálním případě rovnou náročnější fyzickou aktivitu. To se snadno řekne, ovšem o to hůře provádí.

Zejména u řidičů z povolání, pro které je právě dlouhé vysedávání v kokpitech kamionů, navíc pod časovým presem, hlavním zdrojem obživy. Typickou stereotypní image řidiče nákladního automobilu se proto rozhodl změnit známý výrobce užitkových vozidel Iveco.

Italská společnost představila koncept kabiny, která je vybavena kompaktním fitness centrem vloženým do jedné ze stěn vozu. Po jejím rychlém rozložení řidič ve výbavě najde například sadu činek a cvičících kabelů, odporové gumy, hrazdu nebo dokonce stepper. To vše by dohromady mělo během dlouhých pracovních cest nabídnout možnost, jak poctivě procvičit každou část těla a udržet se fit.

iveco-6

Foto: Iveco

Součástí kompaktního fitness centra je i hrazda

„Při vývoji našich produktů se primárně zaměřujeme na požadavky a pocity zákazníků řidičů. Ti se podílejí na testování našich nápadů přímo v terénu a poskytují nám důležitou zpětnou vazbu. Společně se snažíme vytvářet zajímavé koncepty a novinky a vozy přizpůsobit tak, aby přesně odpovídaly jejich požadavkům a přáním,“ říká zástupce společnosti Iveco Gerrit Marx.

Ačkoliv je novinka prozatím ve fázi funkčního prototypu, nic by teoreticky v brzké budoucnosti nemělo bránit v jejím uvedení do reálné produkce. Ostatně Iveco vylepšenou variantu svého kokpitu nazvanou Fit Cab představí už příští týden na německém Nürburgringu, kde proběhne mistrovství Evropy tahačů.

mark-shuttleworth-hlavni-1

Přečtěte si takéVlastní startup prodal za stovky milionů a Elona Muska předběhl v cestě do vesmíru. Takový je příběh Jihoafričana Marka ShuttleworthaVlastní startup prodal za stovky milionů a Elona Muska předběhl v cestě do vesmíru. Takový je příběh Jihoafričana Marka Shuttlewortha

Právě zde italský gigant nabídne řidičům a návštěvníkům možnost si fitness kabinu vůbec poprvé vyzkoušet v praxi. Získá díky tomu i cennou zpětnou vazbu pro její další vylepšení.

iveco-5

Foto: Iveco

Součástí výbavy mají být například odporové gumy

iveco-4

Foto: Iveco

Klasické závaží

iveco-8

Foto: Iveco

Stepper

iveco-9

Foto: Iveco

Výhodou řešení má být jeho kompaktnost

Diskuze (0)

Novinka

Anonym