Tinder bude nově v aplikaci varovat uživatele cestující do zemí, kde se trestají LGBTQ vztahy

Michal PtáčekMichal Ptáček

lgbtq-t
0Zobrazit komentáře

Mobilní aplikace Tinder oslaví v září tohoto roku devět let a není pochyb o tom, že v dnešní době patří k velice populárním způsobům, jak se zejména zástupci mladších generací seznamují. Dle posledních statistik totiž Tinder ve svém mobilu ve snaze najít zde možný budoucí protějšek alespoň jednou denně otevře přes 10 milionů uživatelů z celého světa.

Poměrně výraznou část uživatelů aplikace tvoří i zástupci LGBTQ komunity, kteří však i ve 21. století musí občas bojovat s předsudky, respektive zákony zemí, kde je například vztah mezi osobami stejného pohlaví různými způsoby trestán.

A v některých zemích dokonce tím nejradikálnějším způsobem. Například Saudská Arábie, Nigérie, Somálsko nebo Irán totiž vztahy mezi stejným pohlavím trestají trestem smrti. I těmto možným extrémním incidentům se rozhodli zástupci Tinderu zabránit, a proto v plánovaném updatu své aplikace představí novou funkci Traveler Alert.

tinder-app

Nová funkce Tinderu: Traveler Alert pro LGBTQ

Ta uživatele upozorní na to, pokud cestují do země, která LGBTQ vztahy trestá zákonem a následně nabídne dvě možnosti, jak situaci řešit. Po dobu návštěvy země uživatelský profil kompletně skrýt, případně zakrýt sexuální orientaci. Aktivace novinky bude probíhat plně automaticky v momentě, kdy se uživatel ocitne na půdě daného státu, případně použije funkci Tinder Passport.

mark-zuckerberg-facebook3-crop2

Přečtěte si takéRekordní pokuta pro Facebook potvrzena. Za porušování soukromí zaplatí 5 miliard dolarůRekordní pokuta pro Facebook potvrzena. Za porušování soukromí zaplatí 5 miliard dolarů

Zemí, které Tinder ve spolupráci s mezinárodní LGBTQ organizací ILGA vyhodnotil jako rizikové a bude zde takto postupovat, je prozatím 69 a kromě již zmíněných nejradikálnějších případů na seznamu najdeme i Jamajku, Maroko nebo Jemen. Například na Jamajce umožňuje legislativa udělit v těchto případech trest až ve výši deseti let vězení.

Nová funkce by měla být uživatelům k dispozici během několika dnů, a to jak pro iOS, tak pro Android.

mapa-1-2

Jednotlivé země dle jejich přístupu ke vztahům stejného pohlaví

Diskuze (0)

Novinka

Anonym