Po San Francisku i Melbourne. Slack v bývalé továrně postavil nové přírodní sídlo pro asijsko-pacifický region

Michal PtáčekMichal Ptáček

slack-melbourne-hq-mm

Foto: Peter Clarke

Nové sídlo Slacku pro asijsko-pacifický region v Melbourne

0Zobrazit komentáře

Technologická společnost Slack prochází poměrně turbulentním obdobím. Deset let starý startup, který se v roce 2015 zařadil do exkluzivní společnosti takzvaných jednorožců, tedy společností, jejichž valuace přesahuje jednu miliardu dolarů, totiž roste jako z vody. A to jak ekonomicky, tak i personálně.

Služba, která denně usnadňuje týmovou komunikaci přibližně 10 milionům uživatelů a 70 tisícům firem z celého světa, v červnu tohoto roku zamířila na burzu a na nedostatek zájmu investorů si nemohla stěžovat. Hned první den se cena akcií vyhoupla až přes 40 dolarů, což společnost ocenilo na zhruba 20 miliard dolarů.

Přestože se nyní akcie Slacku poněkud propadly a tržní hodnota firmy se pohybuje nad 15 miliardami dolarů (350 miliard korun), nadále jde o více než dvojnásobek oproti hodnotě po posledním investičním kole.

slack-melbourne-hq-4

Lounge zóna v nových kancelářích Slacku v australském Melbourne

Podobné nárůsty navíc Slack eviduje i po stránce personálií. Populární komunikátor totiž po celém světě zaměstnává přes 1 660 lidí a ačkoliv velká část sedí v moderním sídle v kalifornském Silicon Valley, s rostoucím počtem členů týmu se firma postupně rozpíná i na opačném konci zeměkoule, který představuje ekonomicky stále atraktivnější asijsko-pacifický region.

Právě pro tyto potřeby Slack nedávno v australském Melbourne otevřel nové kanceláře, nabízející na 865 metrech čtverečních trendy biofilické prostředí s důrazem na udržitelnost, přírodu a ekologii. Samozřejmostí jsou odhlučněné telefonní budky, kavárna a lounge/breakout zóny umožnující neformální setkávání zaměstnanců napříč celou budovou, to vše při snaze maximálně zachovat industriální charakter budovy, která v minulosti sloužila jako továrna.

Lokalita: Melbourne, Austrálie
Velikost: 865 m2
Design: Breathe Architecture
Fotky: Peter Clarke

slack-melbourne-hq-6

Lobby

slack-melbourne-hq-7

Koridor

slack-melbourne-hq-1

Zasedačka

slack-melbourne-hq-2

Breakout zóna

slack-melbourne-hq-3

Kavárna

slack-melbourne-hq-4

Lounge zóna v nových kancelářích Slacku v australském Melbourne

slack-melbourne-hq-5

Breakout zóna

slack-melbourne-hq-8

Pracovní prostor

slack-melbourne-hq-9

Pracovní prostor

slack-melbourne-hq-10

Zasedačka

slack-melbourne-hq-11

Zasedačka

Diskuze (0)

Novinka

Anonym