HBO ulovilo velkou posilu za čtvrt miliardy dolarů. Je jím režisér nových Star Wars J. J. Abrams

Scenárista a producent J. J. Abrams

0Zobrazit komentáře

Netflix, Amazon, Disney, HBO, ale i Apple, ti všichni budou již brzy společně bojovat na trhu streamingových služeb a prát se o přízeň diváků při sledování seriálů a filmů. Každá z těchto firem do své budoucnosti vkládá miliardy dolarů a zdá se, že bude za chvíli trh tak přesycen, že si běžný divák buď bude muset platit služby za desítky dolarů měsíčně, nebo přijde o zajímavé tituly.

Vědoma si toho je i skupina WarnerMedia, která je na trhu známa především pro svou značku HBO a také chystanou streamingovou službu HBO Max, která má nabídnout veškerou produkci původně pouze kabelové televize najednou, včetně kultovního seriálu Přátelé.

Pro HBO a své další značky navíc nyní WarnerMedia získává obrovskou posilu v podobě režiséra a scenáristy J. J. Abramse a jeho známé produkční firmy Bad Robot. Ten má za sebou seriálové hity jako Ztraceni či Alias a filmy Stark Trek: Do neznáma nebo chystané Star Wars: Vzestup Skywalkera, které do kin přijdou letos před Vánoci.

Základem partnerství, jehož hodnota měla původně dosáhnout až půl miliardy dolarů, je produkce originálních seriálů a filmů pro nejznámější divize obří mediální skupiny spadající pod AT&T, jako je právě HBO nebo Warner Bros. Pictures. Vůbec poprvé navíc bude spolupracovat digitální a herní divize společnosti Bad Robot pod jednou střechou.

Velikost celého dealu se nakonec dle magazínu The Hollywood Reporter měla vyšplhat na čtvrt miliardy dolarů, tedy více než 5,8 miliardy korun, navíc s tím, že v případě úspěchu se může částka poměrně navyšovat. Zatím ale není jasné, zda jde o exkluzivní smlouvu, nebo bude J. J. Abrams moci prostřednictvím Bad Robot pracovat i pro jiné společnosti.

richard-plepler-hbo

Přečtěte si takéKonec jedné velké éry kvalitní televize. Z HBO odchází jeho uznávaný ředitel Richard PleplerKonec jedné velké éry kvalitní televize. Z HBO odchází jeho uznávaný ředitel Richard Plepler

Projekty má totiž rozjeté například i u konkurenčního studia Paramount Pictures a samozřejmě u Disney, respektive Lucasfilmu, kde pracuje na nových Hvězdných válkách. Nejdůležitější je ale samotný boj na poli streamingových služeb, do kterého WarnerMedia s HBO Max vkládá velké naděje.

A že bude muset zaujmout za každou cenu, i kdyby to mělo skupinu stát miliardy dolarů. Netflix totiž v průběhu letošního roku podepsal smlouvu například s dvojící David Benioff a D. B. Weiss, která stojí za populárním seriálem Hra o trůny, producentkou seriálu Chirurgové Shondou Rhimes nebo s tvůrcem American Horror Story Ryanem Murphym. Ostatně jen za tvůrce „trůnů“ zaplatil Netflix 200 milionů dolarů.

Samotný Abrams a jeho Bad Robot jsou přitom v Hollywoodu jedny z nejuznávanějších jmen, o které je zájem. Podle dostupných informací se o ně vedle WarnerMedia prali i Apple, Netflix nebo Amazon. WarnerMedia a Bad Robot přitom spolupracují už od roku 2006, kdy firma získala kontrakt na první televizní seriál. Nový deal by měl trvat až do roku 2024.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym