Historická investice RegioJetu. S 15 novými lokomotivami chce zdvojnásobit počet cestujících

regiojet-bombardier

Foto: RegioJet

Podoba nové lokomotivy Bombardier TRAXX MS3 pro RegioJet

0Zobrazit komentáře

Tuzemská společnost RegioJet vlastněná brněnským podnikatelem Radimem Jančurou platí za největšího plně soukromého osobního železničního dopravce střední Evropy a svou pozici si chce pojistit svou vůbec největší investicí do nových železničních vozidel v historii. RegioJet oznámil, že nakoupí 15 nových lokomotiv typu Bombardier Traxx MS3.

Zbrusu nové lokomotivy RegioJetu mají vyjet jak na nově získanou rychlíkovou linku mezi Brnem a Ostravou, tak v příštím roce také na nových spojích z Prahy do Budapešti a na Ukrajinu. Železniční dopravce za první pololetí tohoto roku navýšil počet přepravených cestujících meziročně na 3,1 milionu lidí a očekává výrazný růst zisků. Pro RegioJet to je však jen začátek.

V roce 2020 očekává firma až dvojnásobný nárůst cestujících, k čemuž pomohou i lokomotivy dodávané společností Bombardier. Ty představují základ zcela nové flotily lokomotiv RegioJetu výhradně složené ze strojů Traxx MS, kterých plánuje RegioJet v budoucnu pořídit až několik desítek.

„Těšíme se na dodávky nové generace lokomotiv Bombardier TRAXX. Aktuálně provozujeme čtyři lokomotivy TRAXX MS2e, které jsou spolehlivou a osvědčenou součástí našeho lokomotivního parku. Kromě zvýšení efektivity a nižších provozních nákladů nám tyto nové lokomotivy také umožní další expanzi služeb kvalitní a moderní železniční dopravy pod značkou RegioJet v celém regionu střední Evropy,“ dodává k nákupu Jiří Schmidt, provozní ředitel společnosti RegioJet.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym