Uber v Praze spustil novou službu UberXL, která převeze až šest osob najednou

uberxl-praha

Foto: Marina Lakotka

Služba UberXL pro přepravu více osob nově funguje i v Praze

0Zobrazit komentáře

Od dnešního rána mohou v Praze využívat služby Uberu i větší skupiny osob. Uber totiž v Česku rozjel svou službu UberXL, která je šitá na míru početnějším rodinám, skupinám přátel a dalším osobám, které se potřebují přemístit ve více lidech, popřípadě s větším množstvím zavazadel.

V podstatě totožnou službu nedávno v Praze odstartoval i Bolt (dříve Taxify) v rámci nové kategorie XL a nyní se přidává také Uber. Jeho řidiči mohou nově využívat větší vozy, které pojmou až šest cestujících. Skupiny osob, které se rozhodnou využít služeb Uberu, se již nebudou muset dělit do více vozidel a platit tedy větší částky za transport.

Uber uvádí, že v rámci služby UberXL je možné dopravit se z centra města například do pražské ZOO za částku okolo 260 korun, což je suma nižší přibližně o šedesát korun, než jakou by musela skupina zaplatit v případě využití dvou vozů služby UberX.

V rámci UberXL bude možné využít funkci rozdělení jízdného mezi jednotlivé účastníky jízdy. Navíc se jednotliví pasažéři mohou k jízdě přidávat postupně, pokud jsou před jízdou nastavena přesná místa zastávek. UberXL se tak přidává k dalším třem službám Uberu, a to UberX, Select a Black, které jsou cenově odstupňované podle toho, jak luxusní vůz pro vás přijede.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym