Už vás nebaví sledovat Netflix o samotě? S rozšířením Netflix Party si můžete během sledování psát s přáteli

Filip HouskaFilip Houska

netflix-party-top2

Foto: CzechCrunch

Netflix Party

0Zobrazit komentáře

Český národ načal třetí týden lemovaný omezením volného pohybu osob v důsledku koronavirové pandemie a jak se zdá, nařízení ještě pár týdnů potrvá. Proto je nutné se na aktuální situaci co nejlépe adaptovat, čehož lze dosáhnout i využíváním internetových služeb, které nápor na psychiku mohou mírnit. Dokonce dokáží zprostředkovávat i společenské zážitky, a to například při sledování filmů na Netflixu.

Pro mnoho lidí jsou probíhající karanténní opatření nejhorší v tom, že se nemohou střetávat s rodinou, přáteli, pracovními kolegy a podobně. Logicky jim tak chybí mezilidský kontakt, který je pro člověka z podstaty důležitý. Není proto divu, že se v posledních dnech do popředí dostávají funkce a služby, díky nimž lze tento styk simulovat alespoň virtuálně na internetu.

Typickým příkladem může být obyčejné sledování filmů s přáteli na bytě v obklopení dobrého jídla a pití. Ti nezodpovědní se budou i nadále střetávat, ohleduplnější skupina lidí pak může sáhnout po chytrém doplňku nazvaném jako Netflix Party, díky němuž je možné koukat na bohatou nabídku filmů a seriálů na dálku s ostatními.

netflix-party-1

Foto: CzechCrunch

Tady jsme s kolegou sledovali hit Netflixu Papírový dům (Money Heist)

Jde o velmi jednoduchou funkci, kterou lze zdarma aktivovat za necelou minutu. Jediné, co musíte udělat, je stáhnout rozšíření do webového prohlížeče Google Chrome a při spuštění Netflixu kliknout na ikonku v horní Netflix Party v horní listě, na základě které se vygeneruje specifický odkaz. Ten následně zašlete lidem, které chcete do hromadného sledování pozvat.

Celý společenský zážitek funguje na textové bázi, kdy si můžete pouze chatovat v pravém sloupci, jenž se vám po aktivaci Netflix Party objeví. V něm můžete sledovat jednotlivé interakce pozvaných lidí, kterým lze přidat i administrátorské pravomoce, díky nimž mohou probíhající seriál třeba přetáčet, pauzovat a podobně.

Ačkoliv nejde o žádnou přelomovou funkci a existuje nespočet videoslužeb, které něco podobného podporují nativně (od živého přenosu na YouTube po herní platformu Twitch), v době koronavirové krize může tato drobnost přijít vhod.

Disrupce filmového průmyslu

Pandemie způsobuje radikální změny také v celosvětovém filmovém průmyslu. Vzhledem k tomu, že nemohly proběhnout naplánované premiéry v kinech, uznávané studio Universal zpřístupnilo své nejnovější snímky s předstihem online, aby alespoň částečně snížilo ušlý zisk.

O několik dní později oznámilo podobné kroky i Warner Bros., a to s velkofilmy Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), Gentlemani a The Way Back s Benem Affleckem. Připojil se také zábavní gigant Disney, který posunul digitální půjčení Stars Wars: Vzestup Skywalkera, přičemž pár změn udělal i ve své streamovací službě Disney+. Přednost dostávají mimo jiné i vybrané české filmy jako Vlastníci, Nabarvené ptáče nebo Staříci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym