Shoptet expanduje mimo krabicová řešení. E-shop na míru nabídneme bez nutnosti milionových investic, říká Uďan

Peter BrejčákPeter Brejčák

miroslav-udan-shoptet

Foto: Shoptet

Miroslav Uďan, CEO Shoptetu

0Zobrazit komentáře

Lídr tuzemského trhu v poskytování standardizovaných e-shopových řešení, které využívá 21 tisíc internetových obchodníků, vstupuje do segmentu e-shopů na míru. Se značkou Shoptet Premium chce změnit zaběhnutý způsob jejich tvorby, který běžně obnáší investice v řádu milionů korun.

„Po deseti letech neustálého vývoje jsme se rozhodli vstoupit do dalšího segmentu, tedy prémiových e-shopů na míru. A to dokonce s ambicí jej změnit a přizpůsobit rychlému rozvoji e-commerce, aby dával smysl i lokálním podnikatelům v e-commerce, výrobcům nebo retailerům,“ říká zakladatel a CEO Shoptetu Miroslav Uďan s tím, že by nový koncept měl snížit náklady na vývoj e-shopu na míru na desetinu.

Platforma, na které běží téměř polovina tuzemských e-shopů, se tak částečně vrací do stavu před rokem 2014, kdy jednotlivým e-shopům nabízela individuální úpravy. Tehdy však každé individuální řešení fungovalo jako samostatná vývojová větev, což stěžovalo práci vývojářů na nových funkcích systému – při každém zásahu do jádra bylo nutné upravit i stovky dalších větví.

udan

Foto: Shoptet

Miroslav Uďan, zakladatel a CEO Shoptetu

V rámci nového Shoptet Premium, které vzniká odděleně od stávajícího Shoptetu, zákazníkům v rámci měsíčního paušálu nabídne výhody jako u standardizovaných řešení ve formě pravidelných aktualizací, nových funkcí či odpovídajících technologií včetně napojení na stovky dalších služeb v rámci svého tržiště doplňků.

„Vytvořili jsme samostatný produkt s vlastním vývojem, který jsme zcela oddělili od stávajících klientů. Ti ale mohou prémiové řešení využít třeba k tvorbě nadstandardní služby pro vybrané zákazníky. Pokud jim nevyhovují standardní řešení nebo se chtějí odlišit, budou mít k dispozici komplexní nástroj bez nutnosti milionových investic. Podnikatelům také může posloužit jako zcela nový prodejní kanál,“ vysvětluje Miroslav Uďan.

Provozovatelé těchto prémiových e-shopů budou mít volnost v přizpůsobení vzhledu, doplňků či služeb, tedy individuální tvorbu nad rámec jednoduchých krabicových řešení, na nichž Shoptet vyrostl. Díky obsluze přes API obchodníci mohou využít interní a externí programátory, v případě zájmu i s pomocí Shoptet Partnerů.

„Zákazníkům pomůžeme i s napojením jakéhokoliv systému nebo s přechodem z jiné platformy. Každý projekt bude u nás mít také dedikovaného specialistu. Výrazněji levněji a s dalšími výhodami tak nabídneme podobné služby jako agentury poskytující vývoj e-shopu na míru,“ dodává Uďan.

Shoptet, který ze 70 procent vlastní prostřednictvím Impulse Capital investor Ondřej Tomek, po deseti letech na trhu nedávno překonal hranici 20 tisíc e-shopů na své platformě, což je přibližně polovina všech v Česku. Tyto e-shopy ročně generují obrat na úrovni 28 miliard korun, z hlediska podílu na e-commerce trhu, který loni dosáhl obratu 155 miliard korun, tak jde o necelou pětinu. Díky e-shopům na míru může Shoptet oslovit i větší hráče a potenciálně dál zvyšovat svůj tržní podíl.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym