Další velká spolupráce české e-commerce. Po Alze umožní Shoptet svým 21 tisícům e-shopů prodej i na Mallu

Peter BrejčákPeter Brejčák

mall-cz-pobocka3-min

Foto: Mall.cz

Pobočka Mall.cz

0Zobrazit komentáře

Tuzemská e-commerce tržiště zažívají v poslední době boom. Otevřít své platformy pro obchodníky či výrobce třetích stran se už dříve rozhodli největší hráči jako Alza či Mall, z oborových e-shopů například nedávno Zoot či Pilulka. Menší prodejci díky tomu získávají možnost prodávat své zboží mnohem většímu okruhu zákazníků.

Nově bude moci tyto výhody čerpat 21 tisíc e-shopů běžících na platformě Shoptetu, který spojil síly právě s Mallem. Pomocí nového doplňku Mall Expando mohou obchodníci spravovat objednávky z Mallu přímo ve svém shoptetovém rozhraní a získají tak přístup k jeho milionům zákazníkům či e-commerce infrastruktuře včetně dopravy a sítě výdejních míst.

„Zhruba 21 tisícům e-shopů, které využívají naše řešení, přinášíme další způsob, jak zvýšit své prodeje. Doplněk je vhodný pro všechny uživatele Shoptetu, kteří chtějí kromě prodeje přes vlastní kanály oslovit také nové okruhy zákazníků, a to třeba i v zahraničí. Ti nyní s Mallem mohou snadno synchronizovat objednávky a do budoucna i třeba přidávat či editovat produkty,“ uvádí Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

jakub_kovac_1

Foto: Mall Group

Jakub Kováč, ředitel programu Mall Partner

Zboží z tržiště už nyní na Mallu tvoří více než čtyři pětiny celé nabídky. E-shop si od nové spolupráce slibuje zejména zvýšení komfortu pro své prodejní partnery, už dnes totiž čtyřicet procent z jeho více než tisícovky partnerských obchodníků využívá právě řešení od Shoptetu.

„Spolupráce se Shoptetem nás velmi těší, protože velké části našich partnerů usnadní proces odbavování objednávek. Ti, kdo chtějí prodávat své zboží přes Mall, mohou své objednávky snadno spravovat přes naše administrační rozhraní, ale nový doplněk je pro ně možností, jak vše snadno řešit na jednom místě,“ popisuje Jakub Kováč, ředitel programu Mall Partner, s tím, že by rád pro své partnery dál integroval i další e-shopová rozhraní.

Obchodníci by se na Mallu měli brzy dočkat také dalších vylepšení, které jim v shoptetovém rozhraní umožní vytvářet produkty či mapovat kategorie zboží. Zatím je možné produkty na Mallu přidávat pouze přímo skrze administrační rozhraní Mall Partner, XML feedy či API.

mall-expando

Foto: Mall Group

Rozšíření Mall Expando

Oznámení o napojení platformy Shoptetu na Mall přichází pár měsíců poté, co stejnou spolupráci představila tuzemská e-commerce jednička Alza, kdy se mohou e-shopy běžící na Shoptetu napojovat do jejího systému pomocí doplňku Alza Expando.

V obou případech tak za vývojem doplňku pro napojování na e-commerce platformy stojí čtyřletý český startup Expando zaměřující se na pomoc e-shopům s expanzí na zahraniční trhy a tržiště, jako jsou ty od Mallu či Alzy, ale také například Amazonu. Letos firma cílí na obraty na úrovni 50 milionů korun a ze zahraničí přes české e-shopy plánuje přinést přes jednu miliardu korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym