CzechCrunch vybral nejzajímavější inovace, které loni vznikly v tuzemských korporacích. Podívejte se, kdo uspěl

Peter BrejčákPeter Brejčák

inovace-vk

Foto: CzechCrunch

Vybrali jsme nejzajímavější inovace z tuzemských korporací za rok 2020

0Zobrazit komentáře

V CzechCrunchi se dlouhodobě věnujeme tématům spojeným s technologiemi, inovacemi a souvisejícímu startupovému prostředí. Uvědomujeme si však, že zajímavé nápady a projekty nevznikají jen v mladých nebo malých firmách, ale také ve velkých společnostech a korporacích. V českém mediálním prostředí přitom cítíme, že se takovým projektům věnuje málo pozornosti.

Inovativní projekty ve větších firmách sice často podle představ veřejnosti uskutečňovat nejde, ale to je přitom z naší zkušenosti obvykle mylná představa. Abychom pomohli tento mýtus nabourat, rozhodli jsme se premiérově sestavit výběr Inovací v korporacích, které vznikly ve velkých tuzemských společnostech v průběhu roku 2020.

V hledání přitom budeme pokračovat pravidelně každý rok, abychom mohli inspirovat i další korporace, jejich zaměstnance a kohokoliv dalšího. Tipy nám můžete průběžně posílat na redakce@czechcrunch.cz.

„V rámci CzechCrunche se snažíme neustále rozšiřovat náš záběr a vertikály, kterým se věnujeme. Pravidelné žebříčky jsou v tomto směru nejnovějším přírůstkem a věřím, že si je čtenáři oblíbí stejně jako naše podcasty, online konference, agregátor pracovních nabídek CzechCrunch Jobs nebo rozvíjející komunitu CzechCrunch Shine,“ říká spoluzakladatel CzechCrunche Michal Ptáček.

inovacecc

Foto: CzechCrunch

Vybrali jsme nejzajímavější inovace z tuzemských korporací za rok 2020

Během sestavování výběru Inovace v korporacích jsme s nabídkou na přihlášení projektů oslovili více než stovku největších tuzemských společností z hlediska tržeb a nominace doplnili dalšími zajímavými projekty, na něž jsme v průběhu loňského roku narazili.

Hlavními podmínkami pro přijetí a vyhodnocení nominovaných projektů bylo, aby vznikly, případně byly využity v České republice během kalendářního roku 2020 (tedy aby již reálně fungovaly v praxi) a zároveň přinášely pozitivní dopady v některé z oblastí od interních procesů přes ekologii či udržitelnost a bezpečnost až po zdraví, technologie nebo vzdělávání.

Z desítek nominovaných projektů jsme následně v redakci vybrali sedm nejinspirativnějších:

  • Avast: Avast News Companion v prohlížeči Avast Secure Browser
  • Česká spořitelna: Školení zaměstnanců ve virtuální realitě
  • ČEZ ESCO: Fotovoltaika za korunu
  • Kaufland Česká republika: Ekologické prodejny nové generace
  • Moneta Money Bank: První finanční aplikace světa dostupná na všech Apple zařízeních
  • O2 Czech Republic: Biatlon na prodejnách O2
  • Škoda Auto DigiLab: Sound Analyser

Více se o jednotlivých projektech dozvíte zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym