Gastronomie
První fast food, restaurace bez menu a Eska v novém. Karpíškovo Ambiente šlape na plyn
Gastronomická skupina Ambiente nemá okurkovou sezonu ve slovníku. V prázdninovém režimu tak mění Esku a otevírá hned tři nové podniky.
Český startup Choice vyrostl do nástroje pro chytré restaurace. Využívá jej už 13 tisíc podniků
Startup zakladatele Alexe Ilyashe výrazně rozšířil svůj produkt. Po loňské investici se mu daří dobývat Polsko i Pobaltské země.
Obědy zdražují jen mírně. V některých městech za ně lidé dají více než desetinu měsíčních příjmů
Loni ceny obědů překotně rostly, v první polovině letošního roku se ale situace stabilizovala. Za oběd tak strávníci v průměru zaplatí 182 korun.
Rajčatové sugo, mozzarella a bazalka jako recept na štěstí. Víme, kde si dát nejlepší pizzu v Česku
Vyladěné těsto, prvotřídní suroviny a vychytaná teplota v peci. Tyhle proměnné tvoří rozdíl mezi skvělou a průměrnou pizzou. Kam vyrazit na jistotu?
Gastronomický zen s výhledem na Hrad. Ochutnali jsme devět chodů vytvořených japonským šéfkuchařem
Šéfkuchař Toshikazu Kato zaskočil do hotelu Four Seasons v Praze, aby pro jeho restauraci Miru připravil menu, v němž spojuje kuchyně Japonska a Peru.
Zelená vzpruha z Česka. Vyzkoušeli jsme nápoj, který pomůže doplnit nedostatek zeleniny v jídelníčku
Je zelený a do těla vpraví 62 druhů zeleniny, ovoce a jiných životabudičů. Řeč je o novince startupu Madmonq, která ale ne každému zachutná.
Nejprve krávy, teď kola. Český Pepper Field s restaurací Sia znovu podpoří pepřové farmáře
Díky projektu Pepper Field je Česko prý třetí největší zemí co do konzumace kampotského pepře. Jeho další fanoušci se nejspíš zrodí v podniku Sia.
Mladý pár si vysnil vlastní bistro. Teď v něm připravuje jídla z dětství i z cest a kávu s misem
Po menší odmlce je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, který jako vždy překypuje novinkami z českého gastronomického rybníčku.
České Wild & Coco otevřelo nové bistro. Vyrazit do něj můžete na fermentované speciality i smoothie
Značka Wild & Coco rozšiřuje řadu produktů a také pole své působnosti. Společně s firmou Vitalvibe totiž otevřelo svěží bistro v pražském Karlíně.
Míša táhne i po 60 letech. Ročně se ho v Česku vyrobí na 20 milionů kusů, vede tvarohovo-čokoládová klasika
Tvaroh a čokoláda jsou nesmrtelná kombinace. Míša je ale součástí velkého zmrzlinového světa, který se ve stále větší míře zabývá svou udržitelností.
Krabičková jídla na míru. NutritionPro se z Prahy rozšířilo do dalších osmi měst po Česku
Startup, který loni od investorů získal přes sedmdesát milionů, klientům během čtyř let na trhu rozvezl více než dva miliony jídel.
Navštívili jsme nejstarší švýcarskou palírnu. Byla i pojízdná a třešňovicí zásobila britskou královnu
Destiláty z Fassbindu si v průběhu let získaly mnohé, včetně císaře Napoleona. Palírna však nikdy neusnula na vavřínech a i dnes přichází s inovacemi.
Česko zaplatí za michelinského průvodce. Má potenciál přivést turisty do regionů, říká šéf Ambiente
Přibližně 100 milionů korun během 10 let. S takovou investicí počítá vláda ve věci michelinského průvodce. Počítá ale s tím, že se finance zemi…
Brněnské Bary Jana Vlachynského převzala umělá inteligence. Využívají ji tu na tvorbu menu i reklam
Poskládá nové menu, napíše inzerát a vytvoří video pro reklamní kampaň. AI toho umí hodně a pilotní pokusy ukazují, že skvěle funguje i v…
Ivan Bartoš říká, že Michelina by neměl financovat jen stát. Gastronomická obec je připravená se zapojit
Výzva od předních českých kuchařů směrem k vládě nezůstala bez odezvy. Ohledně michelinských hvězd však ještě nějakou dobu jasno nebude.