K Alze, která odešla z Heureky, se možná přidají i další eshopy. Nelíbí se jim spojení s Mall.cz

Michal BenatzkyMichal Benatzky

alza
0Zobrazit komentáře

Největší český eshop: Alza.cz, nabyl podezření, že oblíbený srovnávač produktů Heureka, za který loni investiční skupina Rockaway zaplatila přes 5 miliard korun (součástí transakce byla i akvizice obchodu Mall.cz), není tak nezávislý, jak o sobě tvrdí. Alza se tak rozhodla, že se bez největšího srovnávače obejde úplně, jelikož včera vedení Alzy oznámilo, že z Heureky úplně odchází.

Dnes však deník iHNed.cz navíc přinesl informaci, podle které o stejném kroku uvažují také například Kasa.cz a internetový obchod řetězce s elektronikou Euronics.

„Rozhodnutí Alzy chápeme a její obavy sdílíme a sdílíme rovněž pochyby o nezávislosti Heureky, zejména ve vztahu k jejímu sesterskému e-shopu Mall.cz“, uvedl dnes pro iHNed.cz generální ředitel firmy HP Tronic Daniel Večeřa, pod kterou Kasa.cz i Euronics spadají.

Právě vztah Heureky s online obchoďákem Mall.cz je důvod rozepří mezi velkými eshopy a srovnávačem. Podle obchodů, které plánují odchod, totiž Heureka přestala být nezávislá v době, kdy se stala stránkou, která nevyhledává nejlevnější výrobky, ale na první místa automaticky nastrkuje sponzorované odkazy.

Oheň do kotle přilil také fakt, že ačkoliv se hodnocení Mall.cz na heurece propadlo na 88 procent, jednomu z největších eshopů stále zůstal modrý certifikát „Ověřeno zákazníky“.

 

Snímek obrazovky 2016-05-20 v 17.41.19

Diskuze (0)

Novinka

Anonym