Microsoft potvrzuje nákup profesní sociální sítě LinkedIn za 627 miliard korun v hotovosti

Michal BenatzkyMichal Benatzky

linkedin
0Zobrazit komentáře

Microsoft před několika hodinami oficiálně oznámil akvizici profesní sociální sítě LinkedIn. Cena transakce by se měla vyšplhat až k částce 26.2 miliard dolarů, v přepočtu tedy astronomických 627,7 miliard korun. Obchod by měl být kompletně uzavřen ještě během letošního roku, přičemž vedení této specifické sociální sítě se nezmění. Stále ji tedy bude šéfovat Jeff Weiner, jeho nadřízeným se však nově stane CEO Microsoftu Satya Nadella.

Dle vyjádření Microsoftu se ani nijak výrazně nezmění zaměření firmy. Akcie sociální sítě, která se nově stává součástí softwarového gigantu v reakci na tyto zprávy vystřelily o 48 procent nahoru až na 192 dolarů.

Fundlift

Přečtěte si takéCrowdfundingový portál Fundlift.cz za první týden zajistil investice ve výši 4 milionů KčCrowdfundingový portál Fundlift.cz za první týden zajistil investice ve výši 4 milionů Kč

Sociální síť LinkedIn byla založena v Kalifornii v roce 2002. V soušasné době spravuje profily 443 milionů uživatelů a měsíčně na svých stránkách odbaví 105 milionů návštěvníků, jenž dokázali vytvořit na 7 milionů aktivních inzerátů práce, informuje přímo Microsoft. Za loňský rok pak úspěšná síť vygenerovala tržby ve výši tří miliard dolarů (71,7 miliard korun).

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 16.51.26

Z pohledu se Microsoftu se jedná o zdaleka největší akvizici za poslední roky. Na částku přesahující 20 miliard amerických dolarů nedosáhla ani akvizice Skypu před pěti lety, který firma Billa Gatese koupila za 8,5 miliardy dolarů. Ještě o něco méně pak obra z Redmondu vyšla koupě skomírající finské Nokie, která z účtů Microsoftu vysála 7,18 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym