Americký operátor Verizon kupuje skomírající Yahoo za více než 4,8 miliard dolarů!

marissa
0Zobrazit komentáře

Již několikrát jsme informovali o tom, že jsou jeden z kdysi nejpopulárnějších vyhledávačů a celá skupina webových projektů pod značkou Yahoo, potencionálně k prodeji. Dnes se tato zásadní informace potvrdila a hned několik zdrojů informovalo o tom, že bylo Yahoo odprodáno v aukci americké společnosti Verizon za 4,8 miliard dolarů, tedy přes 118 miliard korun.

Ta kromě jiného vlastní i další vyhledávač, AOL, který si Yahoo pořídilo v minulém roce za takřka 4,4 miliardy dolarů a který je vlastníkem oblíbeného zpravodajského serveru TechCrunch nebo databáze CrunchBase. Na celé záležitosti se interně vedení Yahoo dohodlo prý již během pátečního dne, s tím, že oficiálně proběhne oznámení během dneška. Nyní musí celá transakce projít ještě regulatorními orgány, kde bude schválena.

dotcom

Přečtěte si takéKontroverzní server na sdílení dat Megaupload se vrací. A s ním i celá databáze uživatelůKontroverzní server na sdílení dat Megaupload se vrací. A s ním i celá databáze uživatelů

Jaké to bude mít pro upadající skupinu, kterou až do teďvedla Marissa Mayer, je otázkou. Pro ni samotnou by měla akvizice znamenat zisk minimálně 3 ročních platů a akcie, tedy celkově přes 37 milionů dolarů, respektive 910 milionů korun.

yahoo

Největší chybou v posledních letech byla podle amerického vyhledávače především 1,1 miliardová akvizice sociální sítě Tumblr, která za minulý rok prohloubila ztrátu na bezmála 439 milionů, oproti 21,6 milionům z předcházejícího roku. Nyní je tak přibližná hodnota Tumblru na přibližně třetinové hodnotě, informoval server TechCrunch.

Ze seznamu nejbohatších firem až na dno

Tak nebo tak, jde krásně vidět, že i firma, která kdysi počítala svoji hodnotu ve stovkách milionů dolarů, může spadnout až na dno. A to jen díky několika špatným rozhodnutím a interním problémům. Společnost navíc vlastní akcie asijského gigantu Alibaba v hodnotě takřka 41 miliard dolarů. Podle všeho ale zůstanou u stávajících akcionářů a nejsou součástí prodeje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym