YouTube vydalo novinku, se kterou lze přehrávat a sdílet videa bez internetového připojení

Filip HouskaFilip Houska

youtube-red-1500×1000
0Zobrazit komentáře

Přehrávání videí na službě YouTube se v rámci mobilních dat může někdy pěkně prodražit. Vizuální obsah je totiž automaticky nastaven na nejvyšší možné rozlišení podle rychlosti připojení a není mnoho uživatelů, co by na nižší formát ručně přepínalo. Googlem vlastněná služba se tedy rozhodla, že lidem nabídne vhodnou alternativu, která bude jejich data šetřit. Jmenuje se YouTube Go a byla představena během konference v Indii, kde se také podrobuje veřejnému testování.

YouTube Go v sobě skrývá mnoho užitečných a především efektivních funkcí, které budou oceněny uživateli se slabým/drahým mobilním připojení k internetu, respektive v lokalitách, kde je jeho omezená dostupnost. I proto má být zaměřena primárně na rozvojové země. Disponuje však takovým funkčním zázemím, které se bude hodit i jinde.

flybrix2

Přečtěte si takéDíky tomuto startupu si můžete sestavit svůj vlastní funkční dron z kostiček LEGODíky tomuto startupu si můžete sestavit svůj vlastní funkční dron z kostiček LEGO

Tím nejzásadnějším je offline přehrávání – uživatelé budou mít možnost si oblíbená videa uložit na později a přehrát si je až v blízkosti Wi-Fi. Jakmile bude nutné spustit video ihned v rámci mobilního připojení, lze se bez načítání celého videa podívat jen na krátký náhled. Tím lze zjistit, zda video skutečně stojí za zhlédnutí či nikoliv. Pro tuto příležitost by se mohla hodit i regulace kvality.

youtubego_0927_1

Další funkcí je mimo jiné i sdílení konkrétního obsahu na YouTube pomocí Bluetooth. Aplikace, která se do všech koutů světa začne dostávat pravděpodobně minimálně za několik měsíců, těží především na komfortním přehrávání bez vyložené nutnosti internetové připojení. Právě Indie je typickým příkladem drahých mobilních dat. K tomu se ostatně vyjádřila i viceprezidentka produktového managementu Johanna Wright:

„YouTube Go je zcela nová aplikace, která má sloužit nové generaci lidí v oblasti přehrávání a sdílení videí. Byla navržena s ohledem na indický trh a klade si za cíl poskytnout mobilní přehrávání pro uživatele, kteří chtějí tyto sociální možnosti využívat, i když jsou si vědomi nedostatků v jejich internetových balíčcích.“

Diskuze (0)

Novinka

Anonym