Podívejte se do futuristické lékařské ordinace nového startupu Forward

forwardtop
0Zobrazit komentáře

Zdravotnictví je jedním z nejpalčivějších problémů moderního světa a především na západě je jeho celková změna kvůli astronomickým částkám za běžnou péči prioritou číslo jedna. To si řekl i Adrian Aoun, který v minulosti vybudoval notifikační startup Wavii a následně ho prodal za 30 milionů dolarů Googlu, kde až do nedávna pracoval. Nyní přišel s dalším startupem s názvem Forward, který totálně převrací způsob, jakým se právě na běžné zdravotnictví díváme.

Jeho moderní ordinace, která se poprvé objevila v centru San Francisca totiž přináší ultramoderní přístroje napojené na umělou inteligenci, které jsou schopny nejen kompletně analyzovat pacienta, ukládat jeho chování i historické hodnoty, ale zároveň predikovat potencionální zdravotní problémy a tím mu ve finále třeba i zachránit život.

ff91

Přečtěte si takéKonkurent Tesly, Faraday Future, prozradil předpokládanou cenu svého prvního modelu FF 91Konkurent Tesly, Faraday Future, prozradil předpokládanou cenu svého prvního modelu FF 91

On sám o svých prostorách mluví jako o Apple Storu pro zdraví. V šesti místnostech na 325 metrech čtverečních se nacházejí nejrůznější přístroje, které jsou koncipovány na to, aby analyzovaly vše potřebné během několika minut – to se daří díky automatickému porovnávání naměřených dat se všemi ostatními, které jsou v systému. Podle toho pak lze dokonce říct, jestli medikace, která je běžně určena k léčení dané nemoci pacientovi opravdu pomůže nebo je třeba hledat alternativu.

forward3

O to bláznivěji může znít představa kompletní péče za fixní měsíční cenu 149 dolarů, tedy přibližně 3750 korun, kterou startup nabízí a která je v porovnání s cenou běžné péče v USA neuvěřitelně nízká. Za zmíněnou cenu navíc pacienti získají nonstop přístup ke svému lékaři, komunikaci s ním i při cestách v zahraničí, všechny testy nebo nositelná zařízení, která pomohou s prevencí, informuje TechCrunch.

Ke změně trhu jsou potřeba peníze

Cílem startupu je se zaměřit na různé alternativní formy medicíny, které ne nutně souvisí s mnohdy nefunkčními a předraženými léky. K tomu prý získal prozatím neznámou částku od plejády předních amerických investorů včetně Khosla Ventures, Founders Fund nebo Erica Schmidta. To by mělo zároveň pomoci s rozšířením zdravotních zařízení po Kalifornii.

I když to zní jako plán na záchranu světa, jde samozřejmě jako u většiny startupů i o finanční stránku věci. Každá z klinik plánuje mít pod sebou přibližně 10 tisíc pacientů, kteří budou platit v průměru 1800 dolarů ročně – to znamená přibližně 20 milionů dolarů v obratu každé kliniky jen za členství jako takové.

15 procent pacientů z nízkopříjmových skupin navíc dostane péči zdarma. Což bude tvrdým oříškem pro hlavní konkurenci One Medical, která stojí 149 dolarů za rok a péči jako takovou čerpá z klasického zdravotního pojištění.

forward2
forward5

Celotělový scanner

forward4

foto: Forward

Diskuze (0)

Novinka

Anonym