Telemedicínský startup StethoMe zabodoval na pražském Startup World Cup & Summitu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Událost Startup & World Cup Summit, která se dnes uskutečnila v  pražské Lucerně nabídla kromě konference také hned několik startupových soutěží, ve kterých se bojovalo o nemalé finance i věcné ceny. Porotu ve výsledku nejvíce zaujal polský startup StethoMe, který na místě vyhrál 100 tisíc dolarů a bude díky vítězství ve středoevropském kole Startup World Cup bojovat o další více než milion dolarů. V tomto klání skočil na druhém místě český startup Angee.

StethoMe vyrábí bezdrátový chytrý stetoskop na monitoring dýchacího systému a měření teploty. Jedná se tak ve své podstatě o kus hardwaru, který supluje doktora, když zrovna není k dispozici. Dokáže mu však okamžitě odeslat výsledky měření a zamezit tak mnohdy zbytečným obavám o nemoc dítěte.

ataccama2

Přečtěte si takéČesko-kanadská softwarová firma Ataccama vytvořila vlastní „BIG data“ platformu pro správu datČesko-kanadská softwarová firma Ataccama vytvořila vlastní „BIG data“ platformu pro správu dat

Investice ve výši 100 tisíc dolarů pochází z prostředků generálního partnera akce Mayfair Assets. Zároveň StethoMe v rámci soutěže BioTech Award od společnosti Delta Ventures získala roční členství v inkubátoru 4MEDi. Bez ocenění však nezůstaly ani další projekty představené na dnešní konferenci – například české startupy  Angee, Vistag a mySASY získávají automaticky možnost kampaně na crowdfundingovém investičním serveru Fundlift.

https://youtu.be/jwmUmHU-zWw

Ostatně právě Fundlift je důkazem toho, že telemedicína investory zajímá. Například projekt MindPax, jehož náramek pomůže psychicky nemocným, vybral na této platformě více než tři miliony korun. Maniodepresivní psychózou, se kterou MindPax snaží bojovat, trpí sice jedno procento celosvětové populace, nicméně dětí, kterým by mohlo pomáhat StethoMe, jsou dvě miliardy.

StethoMe™_foto1

K akci se vázala také nefinanční ocenění. Česká spořitelna udělila cenu pro nejlepší studentský startup, kterou obdržel projekt FishRAS. Impact Award udělenou sítí coworkingů ImpactHub získala zase za největší společenský přínos společnost CF Hero. V neposlední řadě pak bylo oceněn německé Appinio.

CzechCrunch byl mediálním partnerem akce a přinese v příštích dnech také reportáž z celého dne pitchů a přednášek.

StethoMe1

Foto: StethoMe, Startup World Cup & Summit.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym