Elon Musk zrušil vlastní účet na Facebooku, stejně jako účty Tesly či SpaceX

Filip HouskaFilip Houska

musk

CEO Tesly Elon Musk

0Zobrazit komentáře

Elon Musk, CEO společností Tesla, SpaceX či The Boring Company se opět postaral o zajímavou věc. Ta se týká celosvětově probírané kauzy o poskytnutí dat milionů uživatelů pro politické účely mezi Facebookem a firmou Cambridge Analytica. V reakci na tuto událost, v rámci které probíhá i kampaň #deletefacebook za smazání účtů na této síti (jakožto forma protestu), totiž Musk před pár hodinami odstranil svůj facebookový účet a účty svých firem.

Na Facebooku nyní nejsou aktivní jak účty automobilky Tesla a vesmírného startupu SpaceX, ve kterých je Musk výkonným ředitelem a zakladatelem, tak ani jeho osobní účet. Všechny tyto stránky měly samozřejmě velmi vysoký zásah, včetně více než 2,6 milionu fanoušků.

coinbase-eth

Přečtěte si takéCoinbase mělo kritickou chybu, která umožňovala komukoliv získat neomezené množství kryptoměny EthereumCoinbase mělo kritickou chybu, která umožňovala komukoliv získat neomezené množství kryptoměny Ethereum

Toto rozhodnutí Musk učinil zejména s ohledem na zmíněnou kampaň #deletefacebook, která poukazuje na vážnou situaci ve Facebooku a která může vyvrcholit i odchodem jeho zakladatele Marka Zuckerberga. Na druhou stranu by k vymazání účtů ze strany Muska nemuselo dojít, kdyby k tomu nebyl „vyzván“ na Twitteru.

Tam se spustila diskuze na toto téma, ke kterému se Musk poměrně ironicky vyjadřoval. Například zmínil, že neměl ani potuchy o existenci facebookové stránky SpaceX, a následně dodal, že i stránka Tesly vypadá „nudně“. S Facebookem se pochopitelně pojí také Instagram, který je pod křídly Zuckerbergova gigantu od roku 2012. Na této síti Musk a jeho firmy prozatím zůstávají.

Podporu kampani za odchod z Facebooku na svém Twitteru vyjádřil i Brian Acton, spoluzakladatel chatovací aplikace WhatsApp, která od roku 2014 spadá pod Facebook. Ostatně přímo na něj poté Elon Musk reagoval otázkou „Co je to Facebook?“.

Foto: TED Conference (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym