Směnárna kryptoměn Coinbase by měla až za 120 milionů dolarů koupit platformu Earn.com

earncomx
0Zobrazit komentáře

O jedné z nejoblíbenějších směnáren kryptoměn Coinbase je v poslední době hodně slyšet. Ať už jde o více než 1 miliardu dolarů v příjmech za loňský rok, spuštění vlastního investičního fondu, nebo o chybu, která způsobila, že šlo vybrat ze směnárny takřka neomezené množství kryptoměny Ethereum. Nyní ovšem Coinbase jedná o další zásadní akvizici.

Konkrétně by se mělo jednat o platformu Earn.com (dříve 21.co), která umožňuje uživatelům získávat Bitcoiny za plnění dotazníků a úkolů, které v poslední době zasílají především startupy zaměřené na technologii blockchainu nebo vybírající prostředky za pomocí ICO. Dle prvotních informací několika zdrojů se měla akvizice pohybovat kolem 30 milionů dolarů.

TZ_Diktafon s umělou inteligencí, to je americká aplikace Otter, na jejímž vývoji se podílelo STRV_1

Přečtěte si takéČeští STRV se podíleli na vývoji chytrého diktafonu Otter, který získal investici 13 milionů dolarůČeští STRV se podíleli na vývoji chytrého diktafonu Otter, který získal investici 13 milionů dolarů

To je ovšem na platformu, která od prestižních investorů jako Andressen Horowitz, Founders Fund nebo Pantera Capital vybrala celkem 121 milionů dolarů, málo. Další zdroje, které se mají přímo účastnit jednání, uvádějí, že by hodnota akvizice s největší pravděpodobností měla překročit 120 milionů dolarů, a to částečně v hotovosti a akciích a částečně ve formě tzv. earn-outu, tedy vyplacení bonusu v případě splnění předem daných kritérií.

earn

Do Coinbase by měl po akvizici přejít i zakladatel a CEO Balaji Srinivasan. Bližší podrobnosti prozatím nejsou známy, ani jedna strana navíc akvizici nepotvrdila, takže se předpokládá, že se další informace dozvíme až během následujícího měsíce.

coinbase