Do Prahy přijedou na Startup World Cup & Summit hrát o půl milionu dolarů startupy z celé Evropy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

0Zobrazit komentáře

Praha se může na jaře příštího roku těšit na jednu z nejvýznamnějších startupových událostí v Evropě. Druhý ročník konference Startup World Cup & Summit totiž bude ještě větší než ten první a tentokrát do České republiky přiveze rovnou celoevropské finále globální soutěže Startup World Cup 2019. Vedle toho 10. dubna v pražském Kongresovém centru vystoupí také řada úspěšných podnikatelů v čele se šéfem aplikace Strava.

Nový ročník Startup World Cup & Summit, jehož je CzechCrunch mediálním partnerem, v sobě opět ponese dvě hlavní složky. V evropském finále celosvětové soutěže Startup World Cup 2019 budou hrát nejlepší startupy z celého kontinentu o investici v hodnotě půl milionu dolarů (téměř 11,5 milionu korun) a titul evropského šampiona. Vítěz navíc postoupí do světového finále, které proběhne v květnu v Silicon Valley a bude se hrát o další 1 milion dolarů (téměř 23 milionů korun).

james-quarles-strava

James Quarles, CEO Strava

Zároveň v prostorách pražského Kongresového centra, do kterého má dorazit na 2 000 účastníků, proběhne konference, na níž vystoupí domácí i zahraniční spíkři. Organizátoři, kterými jsou startupový inkubátor UP21 a investiční fond Air Ventures, již potvrdili, že do Prahy přijede šéf mnohamiliardového startupu Strava a bývalý viceprezident Instagramu James Quarles. Hovořit o svých zkušenostech budou také například CEO Avastu Vince Steckler či kalifornský investor John Rizzo. Přibýt by podle organizátorů ještě měla i další zajímavá jména.

peter-csiba-strv

Přečtěte si takéPeter Csiba: Jak jsem se dostal z vesnice Jahodná přes Google až do miliardového startupu RobinhoodPeter Csiba: Jak jsem se dostal z vesnice Jahodná přes Google až do miliardového startupu Robinhood

Leitmotivem celého Startup World Cup & Summit má být i vzhledem k účastníkům z celé Evropy otázka „What’s Next, Europe?“, která má vyvolat diskuzi nad tím, proč a kde má evropská startupová scéna mezery proti dravému Silicon Valley a dalším světovým epicentrům inovací.

„Evropa byla vždy kolébkou idejí, které měnily svět. My se ale ptáme, proč dnes zaostáváme za novými technologickými centry, jaká najdeme na západním pobřeží USA nebo východním pobřeží Číny? Chceme poukázat na to, že starý kontinent skrývá obrovský potenciál – talentovaní vývojáři ve středu Evropy, skvělí designéři na severu i jihu, ostřílení byznysmeni na západě. Přesto nám řada věcí chybí,“ říká Václav Pavlečka, CEO Air Ventures.

SWCS2019

Na Startup World Cup & Summit má dorazit přes 350 startupů z více než padesáti zemí s tím, že den před hlavní akcí proběhne ještě regionální kolo Startup World Cupu, a to v rámci zemí Visegrádské čtyřky. Celkem z 21 nominovaných startupů se čtyři dostanou do velkého celoevropského finále, kde se bude hrát o zmíněných půl milionu dolarů. Před rokem se v Praze konalo pouze toto středoevropské kolo, které ovládl polský startup StethoMe.

Jedna z největších startupových akcí roku je v Praze naplánována na 10. duben, ale Early Bird vstupenky lze zakoupit již nyní na swcsummit.com. Pro startupy je připravena zlevněná vstupenka za 1 300 korun, pro návštěvníky za 2 600 korun a pro investory za 5 300 korun. Na stejné adrese již lze také hlásit startupy do soutěže.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym