Přes 330 tisíc dílků LEGO a 2 tisíce hodin práce. Takto vypadá unikátní kopie nového Chevroletu Silverado

Filip HouskaFilip Houska

Chevrolet revealed the first-ever full-size LEGO® Silverado at
0Zobrazit komentáře

Snad nikdy neplatilo, že by LEGO bylo určeno pouze pro děti. Zálibu si v této kultovní dánské stavebnici našlo i starší publikum, které z ní vytváří mnohdy velmi pozoruhodné modely. Typickým příkladem z poslední doby může být variace sporťáku Bugatti Chiron v životní velikosti, která se zrodila ve výrobním závodě na Kladně. Ta navíc možná sloužila i jako inspirace pro další kostičkovou předělávku aut, konkrétně pak nového pickupu od Chevroletu.

V modelářském obchodě ve městě Enfield v americkém Connecticutu spatřila světlo světa přesná kopie modelu Silverado 1500 LT Trail Boss 2019, na jejíž precizní výrobu v měřítku 1:1 bylo spotřebováno 334 544 kostiček Lega. Všechny tyto dílky (zejména tedy malé červené kostičky, kterých se použilo nejvíce) prošly pod rukama 18 profesionálních stavitelů a několika výpomocných studentů, přičemž celkový čas na výrobu přesahoval 2 tisíce hodin. To je více než 83 dní.

As an exact replica of the Silverado 1500 LT Trail Boss, LEGO®

Již při prvním pohledu na tento unikát, jenž bude vystavován na letošním detroitském autosalonu North American International Auto Show, lze poznat, jak detailně je propracovaný. Skutečnému modelu se podobá naprosto přesně, což dokazuje i totožná maska předního chladiče nebo logo Chevroletu. Stavitelé chtěli své dílo co nejlépe realitě přiblížit i rozměry — maketa měří 183 centimetrů na výšku, 609 centimetrů na délku a 244 centimetrů na šířku.

aquapalace-praha-vr-slide

Přečtěte si takéNová dimenze vodní zábavy. V Česku se otevřel první tobogán s virtuální realitou a vodotěsnými VR brýlemiNová dimenze vodní zábavy. V Česku se otevřel první tobogán s virtuální realitou a vodotěsnými VR brýlemi

Fascinující je i samotná váha modelu, která činí 1 500 kilogramů. Ta však není zcela přesná, jelikož opravdové Silverado tohoto typu s pohonem na všechna čtyři kola váží okolo 2 300 kilogramů. Jediným „mínusem“ této variace, jež opět dokazuje, že se z Lega dá postavit téměř cokoliv, je její nepojízdnost. Vozu svítí pouze světla, nicméně do opravdového provozu se po technické stránce nikdy nemůže vydat.

Ostatně k tomu není ani určena, protože má výhradně sloužit jako promo k LEGO příběh 2, pokračování oblíbeného filmu, který se odehrává ve světě těchto ikonických stavebnicových kostiček. Obecně pak zdůrazňuje partnerství mezi samotným Chevroletem a studiem Warner Bros., v rámci něhož před dvěma lety vznikla z Lega i maketa Batmobilu pro LEGO Batman film.

Chevrolet revealed the first-ever full-size LEGO® Silverado at
Chevrolet revealed the first-ever full-size LEGO® Silverado at
The 2019 Silverado 1500 recalls the Chevy trucks of the 1950s an
Eighteen LEGO® Master Builders spent more than 2,000 hours hand
The LEGO® Silverado is a full-size replica of the all-new 2019
LEGO Chevrolet Silverado 1500 LT Trail Boss

Foto: Chevrolet

Diskuze (0)

Novinka

Anonym