Zábavní park ve stylu Star Wars se otevře v červnu. Šéf Disney odhalil i detaily o nové streamovací službě

starwarspark
0Zobrazit komentáře

Splnění snu všech fanoušků Star Wars je zase o krok blíže. Jejich virtuální tužby se brzy přemění v realitu v rámci budovaného zábavního parku od zábavního giganta Disney, který nabídne mimo věrných kopií mnoha vesmírných lodí a interiérů také nespočet atrakcí. Přesněji se jedná o parky dva, jeden v Kalifornii a druhý na Floridě, přičemž ten první by se měl otevřít již v průběhu letošního června.

Až dosud bylo datum blíže nespecifikováno, u parku stálo pouze „léto 2019“. Během nedávného rozhovoru pro server Barron’s ovšem nastínil červen sám šéf Disney Bob Iger, z jehož hlavy původní koncept parku Star Wars vzešel již v roce 2015. Podle některých spekulací by se mělo velmi pravděpodobně jednat o druhou polovinu června. Datum je to navíc strategické, jelikož v rámci Disneylandu jsou během léta jednoznačně nejsilnější dny, co se návštěvnosti týče, a Disney tak může získat část velké investice zpět.

Do nového zábavního parku s rozlohou 56 700 metrů čtverečních má Disney investovat více než 2 miliardy dolarů, díky čemuž se vedle účasti ikonických postav objeví také atrakce jako simulovaný let lodi Millennium Falcon či bitva mezi Prvním řádem a Odbojem. Tedy minimálně v prvním parku, který se v červnu otevře v Kalifornii. Později letos se mají otevřít brány i na druhé straně Spojených států, ve floridském Orlandu, kde zábavní park mimo podobných atrakcí bude doprovázet tématický hotelový komplex s výhledem do vesmíru.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Disneyland (@disneyland),

Ostatně právě na loď Millenium Falcon a část parku s názvem Star Wars: Galaxy’s Edge se před necelým měsícem objevil pohled na oficiálním Instagramu společnosti Disney. Nabízí vůbec první náhled na aktuální stav výstavby a umožňuje lepší představu toho, jak obrovský a detailní park vlastně bude. Podobně detailně v minulosti Disney pracovalo na atrakcích z Avataru od Jamese Camerona a v jeho parcích najdeme také velké atrakce z legendárních sérií Indiana Jones nebo Piráti z Karibiku.

Velké plány pro letošní rok

Dle výše zmíněného rozhovoru ovšem nejsou všechny největší letošní plány Disney svázané pouze s výstavbou dvou zábavních parků. Velké změny proběhnou i na poli filmů, seriálů a jejich streamingu. Disney totiž přestává s licencováním filmů aktuálně největší streamovací platformě Netflix, protože se v druhé polovině roku chystá spustit vlastní streamovací službu s názvem Disney+.

tesla-Model 3 Performance – Red Turn

Přečtěte si takéTesla v posledním čtvrtletí vyrobila přes 86 tisíc vozů. V roce 2018 jich prodala více než za předchozí 3 roky dohromadyTesla v posledním čtvrtletí vyrobila přes 86 tisíc vozů. V roce 2018 jich prodala více než za předchozí 3 roky dohromady

Konkurence pro Netflix, HBO GO a další je zatím zahalena rouškou tajemství, ale šéf Disney Bob Iger v rozhovoru potvrdil hned několik zajímavých informací. Například to, že žádá investory i stávající akcionáře o trpělivost, protože není možné u nově spouštěné služby sledovat stejné metriky jako u tradičních filmů, které se v rámci Disney běžně řadí mezi jedny z historicky nejúspěšnějších. Zpočátku to nebude o sledovanosti a podrobných číslech, ale především o akvizici nových předplatitelů. Disney dokonce ani prozatím neví, kolik si za novou službu bude účtovat peněz.

I tak má studio pro Disney+ vytvořit letos pět nebo šest filmů, které se na platformě exkluzivně objeví. Bob Iger dodává, že rozhodně nepůjde o podobné blockbustery jako ty, které pouští do kina, protože jednoduše nedává smysl vytvořit pro takovou platformu film, který by stál více než 100 milionů dolarů, jak je u velkých hitů spadajících pod Disney zvykem. Přímo pro Disney+ nicméně již studio chystá například remake animovaného filmu Lady a Tramp.

Ostatně kvůli nové streamovací službě loni Disney za závratných 71 miliard dolarů koupilo mediální konglomerát 21st Century Fox, pod který spadají například populární seriál Simpsonovi, zmíněný filmový trhák Avatar nebo kanály National Geographic a FX. Všechen tento obsah chce Disney využít pro rychlý rozvoj svého konkurenta pro Netflix a brzy osmašedesátiletý Bob Iger kvůli obří akvizici musel na žádost představenstva prodloužit své působení v čele Disney o další tři roky, aby velkolepý plán mohl sám dotáhnout. Vedle práce na Disney+ a zábavních parcích ale chystá Igerův tým také další velké novinky v kinech.

694B4259-F825-4958-8F80-A0DEA2520AE7

Foto: Thomas Hawk / Flickr

Bob Iger, CEO Disney

V březnu má vyjít první film s ženskou superhrdinkou Captain Marvel, později hraná adaptace pohádky Dumbo od Tima Burtona, předělávka Lvího krále, Alladina či pokračování úspěšného animáku Frozen. Nejzásadnější ovšem bude nový díl marvelovky Avengers s podtitulem Endgame, která má být očekávaným hitem, a pak samozřejmě čtvrté pokračování Toy Story či Star Wars IX. Disney se ovšem dařilo i loni, kdy jeho filmy pouze v kinech vynesly přes 7 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym