Wolt má za sebou rok v Česku. Z více než 300 restaurací nejvíce vozí pizzu, burgery nebo sushi a vstupuje na Slovensko

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

wolt-kuryr-praha-minInsider

Foto: Wolt

Wolt v Česku funguje v Praze a Brně

0Zobrazit komentáře

Tuzemský trh s rozvozem jídla z restaurací zažil loni v létě pořádné zemětřesení. Dosud neohroženého a relativně stagnujícího hráče v podobě českého Dáme jídlo přišli vyzvat hned dva zahraniční konkurenti: finský Wolt a americký Uber Eats. A minimálně seveřanům se v Česku daří.

V Praze začal Wolt úřadovat koncem srpna, kdy do hlavního města vtrhl především s tím, že chtěl zavést doručení jídla z restaurace až k zákazníkovi do 30 minut jako nový standard. Po úspěšném etablování v Praze se letos v únoru vydala finská služba také do Brna a nyní její šéfové první rok v Česku rekapitulují s tím, že vše běží dobře.

„Podařilo se nám vybudovat kvalitní portfolio více než 300 restaurací (přes 260 v Praze a 90 v Brně) a rozběhnout rozvoz jídla, který je přátelský a rychlý. Pořád se držíme průměrně na 30 minutách. Zpětná vazba, kterou od zákazníků, restaurací i kurýrů denně dostáváme, naznačuje, že jsme Woltu položili solidní základy pro další rozvoj,“ říká pro CzechCrunch generální manažer Woltu Jan Foret.

wolt-jan-foret

Foto: Wolt

Jan Foret, generální ředitel českého Woltu

Konkrétní čísla, i vzhledem ke konkurenčnímu boji, který na většině trzích, nejen v Česku, probíhá, nechce Wolt prozrazovat. „Počty objednávek a jiná konkrétní čísla bohužel neprozradíme, ale od spuštění Woltu v České republice meziměsíčně rosteme, přičemž stejný trend očekáváme i do budoucna,“ doplňuje Foret.

Woltovat, jak ve firmě nazývají objednávání si jídla přes Wolt, dnes už mohou zákazníci celkem v 19 zemích a 61 městech a přestože se konkurenčnímu boji ani ve Woltu nevyhnou, přímo se srovnávat nechtějí.

starship-spacex

Přečtěte si takéAž na Mars poletí 100 lidí a 150 tun nákladu. Elon Musk představil novinky i vize obří vesmírné lodi StarshipAž na Mars poletí 100 lidí a 150 tun nákladu. Elon Musk představil novinky i vize obří vesmírné lodi Starship

„Snažíme se příliš nesrovnávat s konkurencí a budujeme službu podle svých představ,“ říká marketingový manažer David Krátký, který doplňuje, že nejčastěji od zákazníků ve Woltu slyší pozitivní reakce na přehlednou aplikaci, rozmanitý výběr kuchyní a restaurací, doručení do 30 minut, sledování stavu objednávky i pohybu kurýra či rychlou zákaznickou podporu.

wolt-app1

Aplikace Wolt pro doručování jídla z restaurací

Už během prvního víkendu, kdy loni začali kurýři Woltu jezdit pražskými ulicemi, se nejvíce objednávaly burgery a tento pokrm zůstal jedním z nejpopulárnějších i nadále.

„Nejvíce stále jedou pizzy, burgery, sushi a vietnamská, velký úspěch má ale i mexiko nebo veganská jídla. To nás moc těší – jde vidět, že se Češi nebojí experimentovat a průběžně zkoušet nově přidávané restaurace,“ říká Krátký. Vedle tradičních obědů a večeří přes týden prý na Woltu velmi dobře fungují i neděle večer, kdy se lidé vrací z víkendu a mají prázdnou ledničku.

star-wars-rise-of-skywalker-poster

Přečtěte si takéNejvětší producentský crossover všech dob? Šéf Marvelu Kevin Feige pracuje na projektu pro svět Star WarsNejvětší producentský crossover všech dob? Šéf Marvelu Kevin Feige pracuje na projektu pro svět Star Wars

Rychle od svého spuštění vyrostlo i Brno, kde Wolt již téměř ztrojnásobil počet restaurací a neustále rozšiřuje také oblast doručení. Ruku v ruce s tím roste i počet objednávek a ve Woltu nadále vidí další příležitosti k růstu. Vzhledem k tomu, že se Brno osvědčilo, rozhodla se původem finská služba vstoupit i za hranice, do nedaleké Bratislavy.

wolt-brno3

Foto: Wolt

Kurýr Woltu v Brně

„Jsme moc rádi, že jsme byli schopni za rok a půl rozšířit naše služby do třech největších měst v Česku a na Slovensku,“ hlásí Jan Foret. V hlavním slovenském městě už má za sebou Wolt prvních několik dní provozu a zatímco v Česku bojuje s Dáme jídlo a Uber Eats, na Slovensku ho čeká Bistro.sk.

Při startu nabízí Wolt v Bratislavě dovoz jídla z více než 80 restaurací a začíná operovat v několika městských částech včetně Starého Mesta, Karlovy Vsi, části Nového Mesta, Petržalky, Ružinova, Koliby či Kramárů. I v Bratislavě pak chce Wolt nabídnout doručení standardně do 30 minut.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym