HBO dalo zelenou novému prequelu Hry o trůny. Seriál o rodu Targaryenů bude mít 10 dílů

Michal PtáčekMichal Ptáček

got

Foto: HBO

HBO připravuje desetidílný prequel Hry o trůny s názvem House of the Dragon

0Zobrazit komentáře

Fanoušci seriálu Hra o trůny zažívají v posledních týdnech turbulentní období. Americká televizní stanice HBO, která za tvorbou a úspěchem fantasy seriálu stojí, totiž nedávno zastavila natáčení dlouho slibovaného prequelu, který se měl odehrávat ve věku hrdinů a v hlavní roli se v něm měla objevit například herečka Naomi Watts.

Přes léto byly natáčeny pilotní díly, ale jak tento týden informoval magazín Deadline, vedení HBO nakonec nebylo s výsledkem ani po náročné postprodukci spokojeno a rozhodlo se celý projekt ukončit. Pilot se natáčel v Severním Irsku a přestože samotné HBO zatím informaci oficiálně nepotvrdilo, k hlavním aktérům již měla putovat zpráva, že ze seriálu nic nebude.

Fanoušci Hry o trůny však nemuseli příliš dlouho smutnit. Hned o několik hodin později totiž HBO informovalo, že naopak dalo zelenou natočení úplně nového prequelu s názvem House of the Dragon, který vznikne rovnou formou kompletního seriálu. Ten se bude odehrávat 300 let před originálním příběhem a v deseti dílech se zaměří na dějovou linku rodu Targaryenů.

house_of_the_dragon2

Foto: HBO

Nově ohlášený prequel House of the Dragon

Dle prvotních indícií bude vycházet z knihy Oheň a krev z pera spisovatele a tvůrce knih, na základě kterých vznikl seriál Hra o trůny, George R.R. Martina. Právě Martin se bude aktivně podílet i na tvorbě nově potvrzeného prequelu a navíc ho doplní scenárista Ryan Condale a také Miguel Sapochnik, který se z pozice režiséra podílel na šesti epizodách původního seriálu.

Herecké složení právě ohlášené novinky stejně tak jako datum vysílání HBO zatím nepotvrdilo. Fanoušky se tak alespoň americká společnost snažila rozproudit tématickým plakátem.

Příchod HBO Max

Další příběhy z populárního světa George R.R. Martina ovšem nebylo zdaleka to jediné, co HBO tento týden odhalilo. Poprvé jsme se dozvěděli podrobnější informace také o chystané streamingové službě HBO Max, se kterou se chce postavit pro konkurentům, jako jsou Netflix, Apple TV+, Disney+ nebo Amazon Prime Video, americký telekomunikační gigant AT&T. Právě pod něj HBO spadá a s klasickou streamingovou službou po stávajících službách HBO Now a HBO GO vyrukuje v příštím roce.

disneyplus

Přečtěte si takéDisney+ i HBO Max se blíží a odhalují více ze své nabídky. Tři hodiny ukázek a deset tisíc hodin obsahuDisney+ i HBO Max se blíží a odhalují více ze své nabídky. Tři hodiny ukázek a deset tisíc hodin obsahu

HBO Max dorazí v květnu 2020 a měsíčně bude stát 15 dolarů, tedy necelých 350 korun. Jedná se tedy o jeden z nejdražších tarifů, jelikož konkurenční služby jako Apple TV+ nebo Disney+ jsou až na třetinové ceně. AT&T chce nicméně nabízet výhodnější balíčky v rámci všech svých dalších služeb a zdarma budou mít HBO Max například předplatitelé stanice HBO či služby HBO Now.

„Tohle není Netflix. Tohle není Disney. Tohle je HBO Max,“ hlásí však CEO AT&T Randall Stephenson s tím, že se mají diváci těšit na úplně jiný zážitek, než na co jsou dosud zvyklí. A zřejmě i nový prequel House of the Dragon bude v budoucnu jeho součástí. Jedním z hitů bude jistě i seriál Přátelé.

hbo-max

Foto: HBO

Streamingová služba HBO Max

Pro českého diváka je nicméně klíčové, že HBO Max bude zatím startovat jen na americkém trhu a zatím není jasné, kdy a zda vůbec se dostane také mimo Spojené státy. V nich chce nicméně služba dosáhnout do roku 2024 na 50 milionů předplatitelů.

V České republice se nové tvorby z dílny HBO i nadále dočkáme například na HBO GO. V budoucnu by se mezi ní měly objevit i projekty uznávaného režiséra J. J. Abramse, jehož AT&T do svých služeb rovněž ulovilo.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym