Netflix vyrostl na téměř 160 milionů uživatelů a rekordní zisk. Hitem bylo Stranger Things

stranger-things-s03_1

Foto: Netflix

Třetí řada seriálu Stranger Things

0Zobrazit komentáře

Konkurence na poli streamingových služeb na filmy a seriály sílí a Netflix naplno šlape do obsahu, který mu přináší ovoce. Vedle investic do vlastních filmů a seriálů navíc Netflix v minulém týdnu vstoupil ve velkém také do Česka, když rozšířil nabídku o více než 150 českých filmů a seriálů, rozšířil pokrytí dabingem a českými titulky pro zahraniční filmy a přidal české menu.

I to přispělo k jeho úspěchu v minulém čtvrtletí, kdy sice poklesl růst nových platících předplatitelů, ale zato Netflix zaznamenal nejsilnější zisk ve své historii. Příjmy Netflixu v tříměsíčním období končícím 30. září vzrostly na 5,24 miliardy dolarů, což je o 31 % více než v předcházejícím roce. Čistý zisk se pak zastavil na hranici jedné miliardy dolarů. To vše i přesto, že letos do vlastní produkce Netflix investuje více než 10 miliard dolarů.

Celkový počet platících uživatelů se přehoupl přes 158 milionů s tím, že nejvíce rostly mezinárodní trhy. Tam Netflix získal celkem 6,3 milionu předplatitelů při plánovaném odhadu 6,2 milionu, zatímco na domácím americkém trhu „pouze“ 500 tisíc při odhadu 800 tisíc. Je logické, že americký trh je již přesycen. Na zprávy nicméně pozitivně zareagoval akciový trh, kde hodnota akcií Netflixu okamžitě vystřelila o zhruba 10 procent nahoru.

Podstatnou měrou na nárůstu uživatelů v posledním zmiňovaném čtvrtletí přispěla i třetí řada seriálu Stranger Things, která na Netflixu přilákala během pvních čtyř dnů 18 milionů diváků, jež si pustili celou sérii. Celých 40 milionů se pak podívalo alespoň na jeden díl a shlédlo z něj 70 procent.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym