Rychlé sportovní výsledky už doručuje. Teď chce český Livesport posílat nejrychleji ze světa sportu i zprávy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

flashsport-top2Insider

Foto: FlashSport/CzechCrunch

Livesport přichází s novou aplikací FlashSport pro sportovní zprávy

0Zobrazit komentáře

„Livesport jsme vytáhli na pozici světové výsledkové jedničky. Teď spouštíme FlashSport a znovu máme velké cíle.“ Tímto tweetem oznámila česká technologická firma Livesport svůj nejnovější projekt, kterým je aplikace pro zasílání sportovních zpráv. A opět to má být v rytmu, na jaký jsme od Livesportu zvyklí – maximálně rychle a jednoduše.

Naposledy bylo o Livesportu výrazněji slyšet, když koncem loňského roku jeho řady rozšířil bývalý novinář Filip Horký a začal v pražské centrále firmy pracovat na projektu FlashNews. Z něj má vyrůst propracovaný agregátor veškerého dění a zpráv na světě, ale zdá se, že než ho Livesport připraví, chce uspokojit alespoň sportovní fanoušky.

Livesport, který je globální jedničkou v poskytování rychlých sportovních výsledků, když jeho služeb využívá přes 90 milionů uživatelů měsíčně, vypustil aplikaci v pátek v podvečer bez větších fanfár, nicméně jak pro CzechCrunch prozradil Filip Horký, na projektu se pracovalo už delší dobu.

„Přestože je teď mnoho soutěží přerušeno, ve sportovním světě se pořád něco děje. Našim uživatelům chceme nabídnout aplikaci, ve které vždy naleznou aktuální sportovní zpravodajství ze všech relevantních webů na jednom místě. Navíc každému na míru, protože si můžete vybrat, jaké soutěže, kluby nebo konkrétní sportovce chcete sledovat,“ popisuje Filip Horký.

filip-horky2

Foto: Nguyen Duy McLavin/CzechCrunch

Filip Horký, šéf zpravodajských produktů v Livesportu

Jde v zásadě o velmi jednoduchou aplikaci. FlashSport na jednom místě agreguje články se sportovní tématikou z tuzemských zpravodajských webů a magazínů, takže v něm najdete zprávy z většiny sportů, na které si vzpomenete. Prim pochopitelně hraje fotbal, tenis či hokej, ale na své si přijdou také fanoušci dostihů, šipek či šachu.

Vybrat si můžete i preferovaná média, jež chcete sledovat, a aplikace vám pak umí na míru zasílat i notifikace o tématech, jež vás zajímají. V principu se jedná o podobnou službu, jakou by chtěl Livesport uživatelům doručit i s platformou FlashNews, ale jak prozrazuje její šéf Filip Horký, půjde ještě o propracovanější řešení, v němž se budou sbíhat zprávy z celého světa a nejen toho sportovního.

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Práce na novém zpravodajském projektu, kterým se chce Livesport rozkročit za hranici sportovního světa, nadále pokračují, ale také firma, za níž stojí Martin Hájek a jejíž loňské tržby se přiblížily ke dvěma miliardám korun, pociťuje dopady koronaviru. O tom, že je teď spoustu sportovních soutěží přerušeno, již byla řeč, a když máte postavený byznys na tom, že z nich poskytujete výsledky, je to problém.

flashsport-app

Nová aplikace Flashsport agreguje na jednom místě sportovní zprávy

„Problém to je, protože prakticky všechny naše příjmy plynou z inzerce. Rychle jsme se museli smířit s tím, že nám dočasně výrazně poklesnou, s tím nic nenaděláme. V předešlých letech jsme si ale udělali slušné rezervy, takže nás to teď nijak neohrožuje,“ prozradil pro CzechCrunch šéf komunikace Livesportu Petr Vavrik.

Zisk sice Livesport nezveřejňuje, nicméně by se měl podle našich informací pohybovat ve vyšších stovkách milionů korun. Firma se tak podle Vavrika dál drží svých dlouhodobých plánků a čeká, až se sportovní svět vrátí do starých kolejí. „To bude snad během pár měsíců,“ věří Vavrik.

ivo-lukacovic-windy-boxed-min

Přečtěte si takéBrzy se zase osobně uvidíme, věří Ivo Lukačovič. Pandemie zasáhla i jeho Windy.com, a tak spouští prémiové funkceBrzy se zase osobně uvidíme, věří Ivo Lukačovič. Pandemie zasáhla i jeho Windy.com, a tak spouští prémiové funkce

Místo fotbalových, tenisových nebo basketbalových výsledků se teď do popředí i na Livesportu dostávají esporty. Například společně se stolním tenisem či šipkami pronikly do nejsledovanějších sportů, kde se i nadále drží fotbal, hokej a basketbal, byť ty největší světové soutěže se teď nehrají.

„Zájem o esporty je několikanásobně větší, než byl třeba před rokem. Hodně tomu pomáhají nové turnaje, které hrají například profesionální fotbalisté,“ doplňuje Vavrik. K samotným výsledkům ze zápasů ve hrách jako FIFA, DOTA 2 či League of Legends teď mohou fanoušci sledovat i podrobné zpravodajství. Nová aplikace FlashSport totiž i právě vlastní sekci esportů nabízí. A lze očekávat, že zájem o toto rychle rostoucí odvětví bude jen růst.

livesport-martin-hajek

Foto: Livesport

Zakladatel Livesportu Martin Hájek

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Klíčoví lidé

martin-hajek

Martin Hájek

Partner