Shoptet expanduje do Maďarska. E-shopům usnadní vstup na tamní trh, do pěti let chce být jeho lídrem

Peter BrejčákPeter Brejčák

udan

Foto: Shoptet

Miroslav Uďan, zakladatel a CEO Shoptetu

0Zobrazit komentáře

Tuzemská jednička v oblasti e-shopových řešení roste jako z vody. Jen během prvního pololetí se na Shoptetu zaregistrovalo pět tisíc nových internetových obchodů, celkově tak jeho platformu využívá více než 21 tisíc e-shopů. Česko však firmě, jež teď v srpnu oslavuje jedenáct let od založení, začíná být malé a ohlásila expanzi do Maďarska.

Jedním z cílů zahraniční expanze Shoptetu je usnadnit českým e-shopům vstup na maďarský e-commerce trh, kde zároveň chce v průběhu příštího roku získat alespoň tisíc zákazníků. Do tří až pěti let pak plánuje obsadit pozici jedničky svého segmentu.

„Maďarsko jsme si vybrali ze dvou hlavních důvodů. Prvním z nich je tamní vysoká poptávka po e-shopech. Druhým důvodem je to, že budeme moci našim klientům, kteří by se rádi na maďarský trh také dostali, poskytnout lepší produkt,“ uvádí Miroslav Uďan, zakladatel a CEO Shoptetu.

V Budapešti i Praze firma aktuálně buduje nové týmy, v rámci expanze Shoptet počítá s náklady v desítkách milionů korun, jež vynaloží z vlastních zdrojů. Společnost přitom loni zaznamenala tržby na úrovni 150 milionů korun se 44% růstem.

Expanzi do Maďarska řídí Peter Topor zodpovědný za řízení nových projektů, mezi které patří i nedávno představená značka Shoptet Premium nabízející e-shopové řešení na míru bez nutnosti milionových investic.

„V Maďarsku chceme být od začátku velmi aktivní, jak obchodně, tak marketingově. V Budapešti nyní sestavujeme prodejní a obchodní tým, rovněž také nabíráme nové kolegy pro marketing a péči o zákazníky i partnery v Praze,“ říká Topor.

Maďarsko však není jedinou zemí, na jejíž trh plánuje Shoptet proniknout. „Do budoucna připravujeme expanzi i na další trhy v regionu střední a východní Evropy, zatím ale nechceme být konkrétní,“ dodává Uďan.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym