Bolt pokračuje v expanzi po Česku. Se svými taxíky nově vstupuje do Českých Budějovic

Filip HouskaFilip Houska

Bolt vstupuje do Českých Budějovic

0Zobrazit komentáře

Když estonská přepravní platforma Bolt v prosinci nabrala zhruba čtyři miliardy korun, hlásila, že jí pomohou v dobývání Afriky a Evropy, tedy i Česka, kde se za poslední roky poměrně slušně rozšířila. Nyní vstupuje do dalšího českého města, kam nasadí flotilu svých taxíků. V pořadí devátou lokalitou na našem trhu se stávají České Budějovice.

„V Českých Budějovicích jsme po Boltu dlouhodobě evidovali silnou poptávku, a to jak ze strany partnerských řidičů, tak cestujících,“ říká šéf Boltu pro Česko Jakub Dvořák a vysvětluje jeden z hlavních důvodů, proč se do Českých Budějovic rozhodl Bolt expandovat. A vlastně není vůbec žádným překvapením, že i tam funguje stejně jako v ostatních městech.

Pokud chcete využít služeb Boltu, stačí si do telefonu stáhnout příslušnou aplikaci, zaregistrovat se a vyhledat jízdu. Řidič ve službách platformy, která začínala pod názvem Taxify, pro vás přijede na předem zvolené místo, přičemž platba se automaticky strhává z vámi zadané platební karty. Noví cestující mají navíc v Českých Budějovicích 50% slevu na první jízdy.

bolt_markusvillig_car-min

Foto: Bolt

Markus Villig, spoluzakladatel a CEO Boltu

„Za hlavní výhodu spolupráce s touto platformou považujeme skutečnost, že naši řidiči si mohou svobodně zvolit, v jakou denní nebo noční dobu chtějí pracovat, a jezdí pouze tehdy, když jim to vyhovuje,“ vysvětluje důvody spolupráce s Boltem Pavel Kritscha, majitel dopravní agentury Moveso, která v jihočeském městě působí.

Tímto rozšířením tak Bolt navyšuje počet podporovaných českých měst na devět. Do tohoto momentu jezdil v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Kladně, Olomouci, Liberci a Jablonci nad Nisou. Všechny své služby má dnes přitom už ve 200 městech ve 40 zemích, kde jich využívá přes 50 milionů uživatelů, kteří si mohou užívat i elektrických koloběžek.

Právě sdílené koloběžky jsou dalším důležitým segmentem estonského Boltu, jelikož mají ideálně vyplňovat mezeru v přepravě po jinak frekventovaných městech. Jako první si to v Česku mohli vyzkoušet obyvatelé Olomouce, kam startup pod taktovkou Markuse Villiga dovezl prvních 200 kusů loni v červenci. Poté s nimi vyrazil i do Boskovic a Pardubic.

Vedle koloběžek se soustředí také na sdílená kola a konkrétně do Prahy jich v říjnu dovezl rovných šest set. Co se oblasti mikromobility týče, v průběhu tohoto roku chce kola a koloběžky vysázet ve více než 100 městech. Zapomínat nelze ani na aplikaci Bolt Food pro rozvoz jídla a čím dál více i potravin a léků, což potvrzuje rozšiřující se pražská spolupráce s řetězcem Žabka.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym