Společně do boje za lepší fungování veřejné správy. Livesport posílá 3 miliony korun IT komunitě Česko.Digital

Peter BrejčákPeter Brejčák

cesko-digital1Insider

Foto: Natalia Bubochkina

Radka Horáková, Eva Pavlíková a Jakub Nešetřil, spoluzakladatelé Česko.Digital

0Zobrazit komentáře

Komunita expertních dobrovolníků Česko.Digital už více než rok a půl pro-bono pomáhá neziskovým organizacím a veřejné správě měnit Česko k lepšímu – jak sama říká – skrze jedničky a nuly. Rostoucí organizace teď hlásí velkou finanční injekci od Livesportu, který fungování Česko.Digital podpořil prvními třemi miliony korun a má zájem o dlouhodobé partnerství. Nemusí to být tedy poslední miliony, které česká technologická firma dobrovolníkům posílá.

Zpráva o významné podpoře přichází jen krátce poté, co Česko.Digital oznámilo jinou, neméně velkou novinku. Minulý týden v pozici výkonného ředitele organizace vystřídala Jakuba Nešetřila druhá z tria zakladatelů projektu Eva Pavlíková, která se objevila v našem výběru Innovators 20 a v otevřeném rozhovoru pro CzechCrunch sdílela svůj složitý životní příběh, v němž aktuálně píše kapitolu spojenou s Česko.Digital.

Nově získané finance skupině IT profesionálů pomohou zajistit fungování kmenového týmu, který v komunitě pečuje o prostředí sdružující přes 3 600 expertních dobrovolníků. Zároveň se odborníci Livesportu aktivně zaměří na pomoc a rozvoj projektu Nedlužím státu, který má za cíl prevenci předlužení českých občanů.

„Od našeho vzniku do trhu komunikujeme, že se chceme vydat cestou partnerství s českými technologickými a byznysovými lídry, proto jsem za tuto novou a unikátní spolupráci velmi ráda,“ říká Pavlíková, jež Česko.Digital v květnu 2019 zakládala společně s Jakubem Nešetřilem a Radkou Horákovou.

martin-hajek-livesport2

Foto: Livesport

Zakladatel Livesportu Martin Hájek

Pro Česko.Digital, které obecně dělá projekty, na které nejsou peníze, jde v oblasti spolupráce s Livesportem o novou strategii ve financování. „Pro řadu neziskovek je financování z nadačních fondů jediným způsobem zabezpečení. My jsme tu proto, abychom neziskovkám pomáhali, ne jim jejich zdroje ještě ubírali,“ doplňuje Pavlíková s tím, že ambicí Česko.Digital je do konce roku uzavřít spolupráci s dalšími třemi partnery.

V prvním roce fungování komunitu financoval přímo Jakub Nešetřil, který před čtyřmi lety úspěšně dovedl svůj startup Apiary k několikamiliardovému prodeji technologickému gigantu Oracle. Nešetřil se po přenechání pozice výkonného ředitele Česko.Digital přesunul do správní rady organizace, kde se připojil ke stávajícím třem členům rady – řediteli Nadace OSF Robertu Baschovi, Michalu Bláhovi z Hlídače státu a spoluzakladatelce Czechitas Ditě Formánkové.

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

V roce 2020 pak rozvoj Česko.Digital umožnila podpora z krizového fondu Nadace České spořitelny, která pět milionů korun věnovala zejména na rozvoj projektu Učíme online, jenž pomohl už více než 500 školám. Česko.Digital podle svého vyjádření vnímá Livesport jako digitálního a inovačního lídra na českém trhu, který má s komunitou sdílené hodnoty i zájem užitečně inovovat a digitalizovat veřejný prostor.

„V Česku máme řadu technologických firem, které se umí prosadit i v globální konkurenci. V digitalizaci naší vlastní veřejné správy ale máme značný dluh. Díky aktivitě tisíců šikovných lidí je Česko.Digital projektem, který má slušnou šanci tento rozdíl smazat. Na tom se rádi budeme podílet jak finančně, tak zapojením našich lidí, kteří také stojí o lepší, modernější Česko,“ říká CEO Livesportu Martin Hájek.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Klíčoví lidé

martin-hajek

Martin Hájek

Partner