Gastronomie

Podporujícatering_zdrave_squareforbinajzt_logo_black
Červený Jelen a Marek Fichtner

Chystal hostinu pro čtyři tisíce lidí i saúdského krále. Teď si jeho recepty může doma uvařit každý

Cesta šéfkuchaře Marka Fichtnera vedla z Adršpachu přes Ameriku a Saúdskou Arábii až do Prahy. Nyní shrnuje zkušenosti z cest i kuchyní v knize.

jahodaStory

Málokterý zakladatel zvládne, co táta. Nechtěl jsem sem ale přijít jako šťastná spermie, říká šéf Emca

Část dětství strávil v Súdánu, teď vede rodinnou firmu Emco. Mezigenerační předání bylo poklidné, ale psychicky náročné, říká Martin Jahoda.

lahudky

Češi je milují. Čím už přes 30 let lákají půlmiliardové Libeřské lahůdky a znáte jejich hit z jihu?

Do prodejny Libeřských lahůdek na jihu Čech jsme vyrazili nejen na ochutnávku. S generálním ředitelem firmy jsme probrali trendy i možnou expanzi.

consensus-mvp-x2

Rozdělená společnost? Máme recept na shodu, zkuste náš speciální drink na povolební kocovinu

Volební výsledky už jsou známé a ať už z nich máte radost, nebo ne, je už s tím nic neuděláme. A to je správný…

pinkasova-nocni-mura-1GaleriePočet fotek6

Kolik piv už je moc? Na závodě U Pinkasů jsme stáli metr od nejvirálnějšího pádu roku

V pražské restauraci U Pinkasů se konal 15. ročník Pinkasovy noční můry, kde se na rychlost čepovala a roznášela piva. To jsme si nemohli…

pure-shrimp

Dřív budili jeptišky, teď české krevetové farmě kvůli zájmu přetékají kádě. Investuje do ní i majitel Dukly

Krevetová farma Pure Shrimp se díky investici Matěje Turka chystá na přesun z pražského Suchdola do větších prostor. Chce v areálu otevřít i bistro.

soyshi-6

Dva vedli oblíbené podniky v Brně, třetí michelinku v Londýně. Teď spouští očekávané Soyshi

Je tady další vydání našeho gastronomického newsletteru – na jaké nové podniky se můžete těšit a na kterých akcích byste neměli chybět?

pult-pivo-degustacni-rada-ambiente-tereza-pospisilova-11

Dali jsme si 20 piv během jednoho dne a vybrali čtyři nejlepší. Ochutnáte je v oblíbeném pražském výčepu

První den dvacet piv. Druhý den devět piv. A teď z toho jsou čtyři nejlepší, která na vás čekají ve výčepu Pult od Ambiente.

lapcoffee-mvp-x

Dva přistěhovalci chtěli jen lepší kafe za nízkou cenu. V Berlíně rozpoutali cappuccinovou válku

Dva známí chtěli v Berlíně cenově dostupnou kávu. Jejich LAP Coffee teď mění největší trh kávy v Evropě a vyvolává kritiku od ostatních podniků.

letiste_praha-1-1-1Rychlá zpráva

Letiště Václava Havla hlásí praktickou novinku. Do letadla vás pustí s dvoulitrovou láhví

Dosud jste mohli mít jen 100ml nádoby v nanejvýš litrovém sáčku. Nyní k nim na některých letech přidáte i dvoulitrovku... vašeho oblíbeného nápoje.

forbina

Nejprodávanější je tu koktejl Labutí jezero. Bar Forbína na pražské Národní se inspiruje divadlem

Bar Forbína na Národní třídě v Praze má nápoje postavené na divadelních hrách. Za interiér z dílny studia Olgoj Chorchoj získal prestižní ocenění.

vojtech-bazantStory

Lepší dobrý barman než špatný inženýr, říká. Odešel ze školy a odjel míchat drinky do Singapuru k Ramsaymu

Měl se stát úspěšným akademikem, nakonec se ale Vojtěch Bažant vydal jiným směrem – do barového světa. Teď učí jak pracovat s vůněmi a…

zahora2

Studoval kvantovou mechaniku, pak s bráchou začali vařit pivo. Sbírat rozumy jezdí do nejlepších pivovarů

Dvě kola, dva pivovary. Vyjeli jsme na východ od Prahy, abychom poznali krásy Polabí i dva úplně odlišné rodinné podniky. Tady je naše reportáž.

gb-17Story

Zachránili krachující fabriku a teď s ní „vykořisťují“ Švýcary i Rakušany. Najdete je v top hotelech

Karlovarská firma G. Benedikt, pod kterou patří známé značky Langenthal a Lilien, dodává porcelán do špičkových restaurací i hotelů.

zatisi-7

V Zátiší prošlo omlazující kúrou a chce oslnit střední Evropu. Chystá si na to třeba vepřové v mrkvi

Jeden z nejstarších českých fine diningů prošel proměnou, která ho má víc přiblížit současnosti a posunout do budoucnosti. Co to znamená?