
Chystal hostinu pro čtyři tisíce lidí i saúdského krále. Teď si jeho recepty může doma uvařit každý
Cesta šéfkuchaře Marka Fichtnera vedla z Adršpachu přes Ameriku a Saúdskou Arábii až do Prahy. Nyní shrnuje zkušenosti z cest i kuchyní v knize.

Málokterý zakladatel zvládne, co táta. Nechtěl jsem sem ale přijít jako šťastná spermie, říká šéf Emca
Část dětství strávil v Súdánu, teď vede rodinnou firmu Emco. Mezigenerační předání bylo poklidné, ale psychicky náročné, říká Martin Jahoda.

Češi je milují. Čím už přes 30 let lákají půlmiliardové Libeřské lahůdky a znáte jejich hit z jihu?
Do prodejny Libeřských lahůdek na jihu Čech jsme vyrazili nejen na ochutnávku. S generálním ředitelem firmy jsme probrali trendy i možnou expanzi.

Rozdělená společnost? Máme recept na shodu, zkuste náš speciální drink na povolební kocovinu
Volební výsledky už jsou známé a ať už z nich máte radost, nebo ne, je už s tím nic neuděláme. A to je správný…

6Kolik piv už je moc? Na závodě U Pinkasů jsme stáli metr od nejvirálnějšího pádu roku
V pražské restauraci U Pinkasů se konal 15. ročník Pinkasovy noční můry, kde se na rychlost čepovala a roznášela piva. To jsme si nemohli…

Dřív budili jeptišky, teď české krevetové farmě kvůli zájmu přetékají kádě. Investuje do ní i majitel Dukly
Krevetová farma Pure Shrimp se díky investici Matěje Turka chystá na přesun z pražského Suchdola do větších prostor. Chce v areálu otevřít i bistro.

Dva vedli oblíbené podniky v Brně, třetí michelinku v Londýně. Teď spouští očekávané Soyshi
Je tady další vydání našeho gastronomického newsletteru – na jaké nové podniky se můžete těšit a na kterých akcích byste neměli chybět?

Dali jsme si 20 piv během jednoho dne a vybrali čtyři nejlepší. Ochutnáte je v oblíbeném pražském výčepu
První den dvacet piv. Druhý den devět piv. A teď z toho jsou čtyři nejlepší, která na vás čekají ve výčepu Pult od Ambiente.

Dva přistěhovalci chtěli jen lepší kafe za nízkou cenu. V Berlíně rozpoutali cappuccinovou válku
Dva známí chtěli v Berlíně cenově dostupnou kávu. Jejich LAP Coffee teď mění největší trh kávy v Evropě a vyvolává kritiku od ostatních podniků.

Letiště Václava Havla hlásí praktickou novinku. Do letadla vás pustí s dvoulitrovou láhví
Dosud jste mohli mít jen 100ml nádoby v nanejvýš litrovém sáčku. Nyní k nim na některých letech přidáte i dvoulitrovku... vašeho oblíbeného nápoje.

Nejprodávanější je tu koktejl Labutí jezero. Bar Forbína na pražské Národní se inspiruje divadlem
Bar Forbína na Národní třídě v Praze má nápoje postavené na divadelních hrách. Za interiér z dílny studia Olgoj Chorchoj získal prestižní ocenění.

Lepší dobrý barman než špatný inženýr, říká. Odešel ze školy a odjel míchat drinky do Singapuru k Ramsaymu
Měl se stát úspěšným akademikem, nakonec se ale Vojtěch Bažant vydal jiným směrem – do barového světa. Teď učí jak pracovat s vůněmi a…

Studoval kvantovou mechaniku, pak s bráchou začali vařit pivo. Sbírat rozumy jezdí do nejlepších pivovarů
Dvě kola, dva pivovary. Vyjeli jsme na východ od Prahy, abychom poznali krásy Polabí i dva úplně odlišné rodinné podniky. Tady je naše reportáž.

Zachránili krachující fabriku a teď s ní „vykořisťují“ Švýcary i Rakušany. Najdete je v top hotelech
Karlovarská firma G. Benedikt, pod kterou patří známé značky Langenthal a Lilien, dodává porcelán do špičkových restaurací i hotelů.

V Zátiší prošlo omlazující kúrou a chce oslnit střední Evropu. Chystá si na to třeba vepřové v mrkvi
Jeden z nejstarších českých fine diningů prošel proměnou, která ho má víc přiblížit současnosti a posunout do budoucnosti. Co to znamená?












