Gastronomie

eva-cejkova-bistro

Oblíbené bistro řeznické rodiny Čejků v Karlíně končí. Vztahy jsou důležitější než byznys, říká šéfka

„Já jsem startupový rozjížděč, taťka je devadesátkový typ. Na moje nápady reaguje hláškou o ‚těch mých internetech‘,“ popisuje Eva Čejková.

cans

Milion prodaných plechovek za rok a půl. Jaroslav Beck míří s Cans do světa a chystá další nápoje

Po předloňském startu v Česku se neslazené nápoje Cans vydaly do Německa a teď jdou do Velké Británie. Má to násobně zvýšit prodeje.

bistro-karel-19Story

Ale vždyť jste jen ženy! Úspěšné bistro Karel založily dvě známé, zákazníci za ním ale hledají muže

V pražské Troji otevřel před rokem nevšední podnik. Zajímá místní a návštěvníky zoo, ale jezdí do něj i lidé z Letné, Vinohrad či Holešovic.

isaac-vod

Ze stánku naučil Pražany jíst americké barbecue, teď otevřel restauraci. Isaac's BBQ je jako masožroutský sen

Isaac Starobin z vyhlášeného projektu Dirty Dog si splnil sen a otevřel si vlastní restauraci. Prim v ní hrají lahodné maso a vyladěné drinky.

kro-karlin

Konec karlínského Kro? Jen stěhování, přesuneme i pekárnu z Vršovic, říká šéf. Nový prostor není daleko

Taky se k vám doneslo, že končí karlínské bistro Kro? Jeho šéf Vojta Václavík vyvrací obavy a popisuje velké plány svého podniku.

prazskatrznice-viz9-min

Holešovická tržnice ožije jídlem. Ještě letos tu Ambiente otevře nového Myšáka a další Naše maso

Ambiente otevře v Pražské tržnici novou pobočku Myšáka a řeznictví Naše maso. Novinkou bude slovenská restaurace. Zátiší obsadí Burzu.

jan-knedla-nahled

Konkurence Michelinu Gault&Millau vstoupila do Česka. Nejvyšší ocenění získalo Papilio Jana Knedly

Kromě michelinských hvězd se v Česku budou rozdělovat také čepice nového průvodce. První ročník za sebou nechal 165 z nich po celém Česku.

jihoafricanStory

Sušené maso z pštrosa? Proč ne. Jihoafričan začínal v obýváku, teď chce Čechy naučit jíst biltong

Česko si zamiloval natolik, že se sem přestěhoval natrvalo. Chyběl mu ale pravý biltong – a tak toto sušené maso prodává ve spolupráci s…

spojka-events

Jedna z pražských legend končí. Dejvickou nádražku nahradí moderní restaurace

Dosavadní provozovatel vedl s vlastníkem nádraží spory o nájemné a před třemi lety mu vypršela smlouva. Tak Správa železnic uspořádala soutěž.

deandavid-praha-interier-1-1

Do Česka vstupuje zdravý fastfood dean&david. První pobočku má v Máji, brzy už ale plánuje další

Salátový řetězec dean&david už působí v německojazyčných zemích a v Kataru. Teď vstupuje do Česka a jen v pražském Máji nezůstane.

kk-nahled

Z michelinského Fieldu do vlastního. Šéfkuchař Ovcharuk ukazuje moderní kuchyni s dotekem Ukrajiny

Po pauze jsou tady gastronomické novinky v podobě newsletteru Deli. Mezi nimi je i podnik, který láká na návštěvu od snídaně až po večeři.

eska4

Eska otevře druhou pobočku, tentokrát na Letné. Zaměří se na pečivo a produkty ze sítě Ambiente

Na rohu ulic Malířská a Veletržní otevře už brzy druhá pobočka pekárny od Ambiente. Oproti Karlínu bude provozovna menší.

Nikolas Kratěna byl šéfkuchařem nymburské nemocnice, teď bude vařit v hotelu FairmontStory

V nymburské nemocnici pozvedl gastronomii, teď bude vařit v luxusním hotelu. Mise ale pokračuje

V někdejším hotelu Intercontinental, jenž otevře jako Fairmont, bude vařit i Nikolas Kratěna, který mění zaběhnuté gastronomické návyky v nemocnicích.

bramborStory

Sestavili automat a dali do něj brambory. Teď stojí na sídlišti v Letohradě a prodá jich tunu týdně

Se svou značkou Bramborář mají farmářský obchod, kde nabízejí různou zeleninu. Rozhodli se ale prodávat i v automatu – a je o něj zájem.

cervena-4

Dám si sedm (nealko) piv a jednu Červenou. Lokál uvádí na trh vlastní nealkoholický destilát

Lokál už má vlastní zelenou a hruškovici. Červená je ale první nápoj bez alkoholu. Výsledný dojem po jejím vypití má být podobný jako u…