Nový český startup Zarukomat.cz umožní zákazníkům zpětné prodloužení záruky i pojištění

Nela VítováNela Vítová

zarukomat
0Zobrazit komentáře

Portál Zarukomat.cz je novým českým projektem, který byl spuštěn v polovině dubna a který poskytuje zákazníkům možnost zpětného zřízení nadstandartní prodloužené záruky online i sjednání pojištění výrobků před uplynutím běžné záruky.

Nový portál je provozován společností Simplica a.s. v čele s Tomášem Trnkou, který se k jeho vytvoření nechal inspirovat negativní osobní zkušeností. Na trhu služeb mu chyběla možnost prodloužit si zpětně záruku k výrobkům jakými jsou například mobilní telefony, bílá technika nebo vybavení dílny či zahrady.

„Záruku dosud mohl zákazník prodloužit pouze u prodejce během samotné koupě, pokud vůbec. Když se nerozhodl hned a záruku nesjednal, tuto možnost navždy ztratil. Proto jsme přišli se Zárukomatem. Místem, kde si záruku na své věci spotřebitel prodlouží nebo rozšíří nezávisle na e-shopech, obchodech, jejich lhůtách a provizích. Nejsme ani e-shop, ani servis, ani pojišťovna. Náš hlavní produkt je záruka, náš hlavní cíl je spokojenost koncového zákazníka,“ objasňuje Trnka hlavní důvody ke spuštění služby. 

4DB6C6D9-6D5F-45F9-867F-A96D309E6ECB

Kromě již zmíněného služba nabízí také možnost zřízení pojištění náhodného poškození a odcizení. To v praxi funguje tak, že portál bezplatně spojí zákazníka s danou pojišťovnou. Zarukomat.cz je financován smluvními odměnami od dodavatelů a funguje jako nezávislý subjekt. V případě mobilů nebo chytrých hodinek funguje služba s 10% spoluúčastí, pro většinu ostatních produktů s 15% a následně 25% spoluúčastí v dalším roce.

tomascupr

Přečtěte si takéOnline supermarket Rohlik.cz rozšíří nabídku potravin Marks & Spencer o 650 položekOnline supermarket Rohlik.cz rozšíří nabídku potravin Marks & Spencer o 650 položek

Partnerství nyní uzavřel s Allianz Assistance, které by podle tvůrců mělo projektu zajistit jistou stabilitu. Simplica a.s. je pražskou akciovou společností, která zprostředkovává služby v oblasti pojišťovnictví. Funguje od roku 2016 a jejími projekty jsou SafeYou a nově vzniklý Zarukomat.cz.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym