Tomáš Čupr posiluje Rohlik.cz. Novým provozním ředitelem je Aleš Malucha, finance povede Tomáš Jakoubek

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tomas-cupr-rohlik

Foto: Rohlik.cz

Tomáš Čupr, zakladatel a CEO Rohlik.cz

0Zobrazit komentáře

Největší tuzemský online supermarket hlásí nové posily ve svém nejvyšším vedení. Šéf Rohlik.cz Tomáš Čupr si na pozici provozního ředitele vybral Aleše Maluchu, který přinese zkušenosti s logistikou jak ze světa retailu, tak e-commerce, a finančním ředitelem se stává Tomáš Jakoubek. Oba se zároveň stávají novými členy představenstva firmy, kde fungují od května.

Nové posily do rychle rostoucího e-shopu s potravinami, který v loňském roce utržil kolem 2,4 miliardy korun, přichází krátce poté, co jeho zakladatel a CEO Tomáš Čupr vyprodal dluhopisy za 777 milionů korun. Za ně jednak odkoupil další podíl v Rohlik.cz, kde již drží 75 %, a prostředky také použije na další rozvoj firmy.

V oblasti logistiky, kterou Rohlík staví na interně vyvinutých systémech, odpovídající jeho potřebám rychlého doručení potravin kamkoliv po Praze, Brně, Olomouci, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Jablonci a Liberci, mu bude pomáhat Aleš Malucha. Zkušený manažer se v logistice pohybuje už přes 20 let a zkušenosti přináší například z Makra, jeho mateřského Metro AG či Also Group.

ales-malucha

Aleš Malucha, provozní ředitel Rohlik.cz

„Rohlík má výjimečný operační model. Řídí si sklady, dodávky, je podporovaný vlastním IT vývojem. Po čtyřech letech dosáhl významné akceptace zákazníků a vidím velký potenciál růstu nejen v České republice, ale také v dalších městech Evropy,“ říká nový COO Rohlik.cz Aleš Malucha, který bude mít na starost zapojení nových technologií do skladu a zlepšení plánování kapacit kurýrů. Právě doručení je pro zákaznickou zkušenost klíčové, aktuálně Rohlik.cz rozváží zpravidla do 120 minut od objednání, v průměru už do 90 minut.

Novou posilu pak hlásí také finanční oddělení firmy, která se v letošním roce chystá poprvé podívat za hranice České republiky a připravuje spuštění provozu v Budapešti. Novým finančním ředitelem se stal Tomáš Jakoubek, který dříve působil jako finanční manažer v Sarantisu či Axel Springeru a na různých pozicích v Makru. Už v únoru pak Tomáš Čupr oznámil příchod Martina Dlouhého, který má Rohlíku pomoci se zmíněnou expanzí do Maďarska.

Postupně vedení firmy profesionalizujeme pomocí lidí, kteří své práci opravdu rozumí a mají vizi, jak Rohlík posouvat dopředu. To je pro mě příjemná změna oproti stavu ještě před pár měsíci. Na práci s Tomášem a Alešem se hodně těším,“ řekl k personálním změnám Tomáš Čupr.

tomas-jakoubek

Tomáš Jakoubek, finanční ředitel Rohlik.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym